Vakantie Ardèche

Ardèche is een van de populairste vakantiegebieden van Nederlanders. Het Franse departement ligt in het zuiden van Frankrijk waardoor in de zomer veel zon is gegarandeerd. Er liggen geen grote steden, wel veel natuur, leuke vakantiehuisjes en een verzameling campings waar men meestal Nederlands spreekt. Een vakantie naar de Ardèche wordt meestal met de auto ondernomen aangezien de afstand van Nederland tot het departement ongeveer 1000 kilometer bedraagt. Het zuidelijke deel van de Ardèche rond de gelijknamige rivier is zeer drukbezocht terwijl het noordelijke deel een aantal geheime pareltjes herbergt.

Vakanties in de Ardèche ()

Plaatsen in de Ardèche

Populaire plaatsen in de Ardèche

Omgeving

Een vakantie naar de Ardèche betekent rust vinden in de natuur. Het gebied kan zeer ruig zijn zoals de Gorges de l’Ardèche bewijzen. De rivier Ardèche slingert hier langs prachtige rotsformaties die door de tijd zijn ingesleten. Dit deel wordt vaak verkend met kano’s. Een van de topattracties van de zomer is de Pont d’Arc, een door de natuur gevormde brug over de rivier. Alle landschappen van de Ardèche komen samen in het natuurpark Monts d’Ardèche met vulkanische toppen en prachtige dalen. Het departement staat ook bekend om zijn vele grotten zoals de lange druipsteengrot van Les Grottes de Saint Marcel d'Ardèche.

Ardèche en cultuur

Ardèche is sinds de prehistorie bewoond geweest. Romeinen en middeleeuwen hebben hun sporen nagelaten waarbij de romaanse architectuur de overhand had. Industrie heeft weinig invloed gekend waardoor landbouw nog steeds belangrijk is. In de zomer vinden veel festivals en feesten plaats die vaak zijn opgedragen aan de de beschermheilige van een dorp. Een vakantie in Ardèche is culinair gezien ondenkbaar zonder de kastanje die in veel gerechten, zoetigheden en drankjes wordt verwerkt. De keuken is kruidig en smaakvol waarbij de lokale knoflook een hoofdrol speelt. De beste wijn, Tain- l’Hermitage, vindt men aan de westoever van de Rhône bij Tournon.

Bezienswaardigheden in de Ardèche

Een vakantie Ardèche kun je eenvoudig vullen met bezoekjes aan speciale plekjes in de natuur. Beklim de vulkaan Mont Jerbier-de-Jonc voor een prachtig uitzicht over de omgeving of wandel langs de mooie gevormde waterval Cascade du Ray-Pic. Mysterieus is het Bois de Païolive waar je wandelt tussen fantasierijke rotspartijen. De Ardèche kent veel dorpjes die opvallen vanwege hun bijzondere ligging of historische sfeer. Het middeleeuwse Balazuc ligt bijvoorbeeld op steile rotsen en wordt geroemd als een van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Vogüé ligt in een heuvelachtig kromming van de rivier Ardèche en heeft een karakteristiek kasteel.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Ardèche

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook