Vakantie Auvergne

Centraal in Frankrijk ligt de Auvergne, een gevarieerde streek die uitermate geschikt is voor het beoefenen van outdooractiviteiten. Je kunt er zowel wandelen en mountainbiken door de natuurgebieden van de Allier, als bergbeklimmen en raften in de Puy-de-Dôme. Een vakantie Auvergne is een aanrader als je op zoek bent naar rust en ruimte. Ook op het gebied van wellness heeft deze regio veel te bieden. In een van de tien kuuroorden aan de Route Thermale kun je volop genieten van de weldadige behandelingen. Wil je toch de drukte opzoeken? Dan zijn er interessante steden als Clermond-Ferrand, Vichy en Montluçon.

Vakanties in de Auvergne ()

Plaatsen in de Auvergne

Populaire plaatsen in de Auvergne

Omgeving

In de dunbevolkte regio's Haute-Loire en Cantal bestaat het landschap uit vulkanen, glooiende weilanden, kronkelende rivieren en watervallen. Het lijkt of de tijd stil is blijven staan in de gehuchtjes met slechts enkele natuurstenen huizen. De Auvergne beschikt ook nog over enkele mooie bossen. Het Forêt de Tronçais in de Allier is het grootste eikenbos van West-Europa. Met 10.600 hectare dus goed voor een aantal pittige wandelingen. Tijdens een vakantie Auvergne zijn overal overblijfselen uit vervlogen tijden te ontdekken. Eeuwenoude monumenten als kastelen, abdijen en kerken ademen de geschiedenis van een gebied dat al sinds de prehistorie bewoond wordt.

Auvergne en cultuur

Frankrijk is het land van de levensgenieters. Voor echte fijnproevers is een vakantie naar Auvergne dan ook een ideale bestemming. De truffade, een populair streekgerecht uit de Cantal, moet je beslist eens proeven. Op het gebied van muziek, festivals en feesten is er in dit deel van het land veel te beleven. Kenmerkend zijn ook de brocantes en braderieën die in de zomermaanden in de grotere dorpen en steden worden gehouden. Een mooie gelegenheid om voordelig een leuk aandenken op de kop te tikken. De oude ambachten en tradities van het platteland zullen in de Auvergne niet gauw verloren gaan.

Bezienswaardigheden in de Auvergne

Verspreid over de Auvergne is een overvloed aan prachtige kastelen te bekijken. Je waant je compleet in de middeleeuwen zodra je het schitterend gelegen Chateau Murol binnenstapt. In het spannende attractiepark Vulcania kom je alles te weten over de vulkanen in de Auvergne. Verder zijn er vele musea, dierentuinen, boomklimparken en pretparken te vinden. Indrukwekkend is natuurpark Livradois-Forez. Het is een van Frankrijks grootste regionale natuurgebieden, waar je de route van de oude ambachten kunt volgen. Een vakantie Auvergne is echter niet compleet zonder een bezoek aan Le Puy-en-Velay, de pittoreske en uniek gelegen hoofdstad van het departement Haute-Loire.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Auvergne

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Bekijk ook