Vakantie Bourgogne

De Bourgogne ligt in het midden van Frankrijk en is een van de beroemde wijnstreken van het land. De regio bestaat uit de departementen Côte-d'Or, Yonne, Nièvre en Saônne-et-Loire. De Bourgondische keuken staat bekend om de vele smakelijke specialiteiten en eerlijke streekproducten. Een vakantie in Bourgondië is echter veel meer dan lekker eten en wijn proeven. Zo heeft de regio met kastelen, musea, abdijen en Romaanse overblijfselen een rijk cultureel erfgoed te bieden. Het ongerepte, heuvelachtige Regionaal Natuurpark Le Morvan is met zijn mysterieuze bossen, grote meren en fiets- en wandelroutes een must voor liefhebbers van natuurschoon en actieve buitensporten.

Vakanties in de Bourgogne ()

Plaatsen in de Bourgogne

Populaire plaatsen in de Bourgogne

Omgeving

Of je nu de wijnroutes van de Grand Crus wilt volgen, of over de oevers van de Loire wilt fietsen; het afwisselende landschap van de Bourgogne zal niet snel vervelen. Het heuvelachtige departement Saône-et-Loire bestaat uit bossen, houtwallen, wijngaarden en wordt bovendien doorkruist door talloze waterlopen. De gehele regio beschikt in totaal over ruim 1.100 kilometer aan kanalen en rivieren en dat maakt een vakantie in de Bourgogne ook een prima bestemming voor watersporters en sportvissers. Wil je de streek op een originele manier ontdekken? Kies dan voor een ballonvaart en bewonder de schatten van het Bourgondische land vanuit de lucht.

Bourgogne en cultuur

Tijdens een vakantie in Bourgondië kom je het rijke historisch en cultureel erfgoed tegen in de eeuwenoude steden en idyllische dorpen. Liefhebbers van kunst en architectuur kunnen hun hart ophalen in plaatsen als Dijon, Nevers, Beaune, Mâcon en Auxerre. In het indrukwekkende Palais des Ducs te Dijon is tegenwoordig het Musée des Beaux Arts gevestigd. De Bourgondische steden nodigen niet alleen uit tot flaneren door de mooie parken en straten, maar ook tot shoppen op de gezellige markten. Je sluit een geslaagde dag natuurlijk af in een van de wijnbars waar je de excellente wijnen uit deze streek kunt proeven.

Bezienswaardigheden in de Bourgogne

Als het gaat om interessante bezienswaardigheden heeft een vakantie in Bourgondië voor iedereen iets in petto. Bekijk bijvoorbeeld in Autun de overblijfselen van het grote Romeinse amfitheater. Ontdek in Guédelon hoe op ambachtelijke wijze - er komen geen machines en moderne gereedschappen aan te pas - een middeleeuws kasteel wordt gebouwd. Daal af in de grotten van Arcy-sur-Cure en bewonder de meer dan 30.000 jaar oude muurschilderingen. Of zoek het juist hogerop en klim naar de top van de Roche Solutré, een zeer opvallende rots in het landschap van Macon. De beloning is een fantastisch uitzicht over de uitgestrekte wijngaarden.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Bourgogne

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook