Vakantie Camargue

De Camargue is een bijzonder stukje Frankrijk. Ingeklemd tussen de Rhone en de Middellandse Zee is het met zijn vlakke land, moerassen en lagunes een uniek en ongerept natuurgebied met bijzondere flora en fauna. Het staat bekend om de witte Camargue-paarden en -stieren die hier in het wild leven, maar het is ook een gebied dat veel roze flamingo’s, water- en trekvogels trekt. Voor wie houdt van rust, weidse natuur, wandelen en fietsen in combinatie met een heerlijke warme temperatuur is er tijdens een vakantie in de Camargue veel te genieten en ontdekken.

Vakanties in de Camargue (1)

Plaatsen in de Camargue

Populaire plaatsen in de Camargue

Omgeving

Startpunt voor een vakantie in de Camargue is vaak het plaatsje Saintes Maries de la Mer, centraal gelegen aan de kust. Soms wordt het in de hoogzomer bestempeld als een toeristische trekpleister, maar het is vooral een idyllisch vissersstadje met verborgen straatjes, winkeltjes en visrestaurants waar tradities nog welig tieren. Het plaatsje doet Spaans aan met zijn witte huisjes, kronkelige straatjes en barretjes waar regelmatig gitaristen, zangers en danseressen spontaan een vurige flamenco inzetten. Vanuit dit plaatsje beginnen ook veel fiets- en wandelroutes door de Camargue, want grote delen van het laagland zijn niet per auto begaanbaar.

Camargue en cultuur

De Camargue heeft een rijk verleden en de geschiedenis gaat terug tot ver in de middeleeuwen, wat goed is te zien in het Musée Camarguais. Maar ook in Arles, dat vroeger veel dichter bij zee lag, kom je veel te weten over het gebied. Het zoute water heeft een flinke invloed gehad op de ontwikkeling van het gebied en inmiddels is de Camargue de grootste zoutleverancier van Europa. Op vakantie in de Camargue proef je al snel het bijzondere, zuidelijke temperament van de streek, wat niet verwonderlijk is omdat Saintes Maries de la Mer ook een bedevaartsoord is voor vooral Spaanse gitanes.

Bezienswaardigheden in de Camargue

De ultieme manier om tijdens de vakantie de Camargue te verkennen is natuurlijk op de rug van een paard. Je kunt vrijwel overal, onder begeleiding of alleen, een buitenrit maken. Wie bijzondere vogels wil spotten gaat naar het Parc Ornithologique, waar ook complete flamingokolonies vertoeven. Voor een cultureel uitstapje bezoek je het Château d’Avignon, de vele brocantes, markten en culturele festiviteiten of ga je naar Arles. De Camargue wordt verder omringd door Montpellier, Nîmes, en Marseille, dus wie een natuurvakantie wil combineren met af en toe een stedenbezoek zit hier helemaal goed. De beste tijd om te gaan is het voorjaar, wanneer de natuur tot bloei komt en de nazomer als de temperaturen weer wat gaan zakken. Dan zijn er ook minder muggen, want die voelen zich in dit waterrijke gebied met de vele meertjes en vennetjes meer dan thuis.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Camargue

Best beoordeelde vakanties

Hotel en Appartementen Le Village Camarguais


8.3

4 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel en Appartementen Le Village Camarguais

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Camargue

Hotel en Appartementen Le Village Camarguais

€ 370p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

4 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel en Appartementen Le Village Camarguais

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook