Vakantie Cévennes

Cévennes is een streek en bergketen in het zuiden van Frankrijk en geliefd bij veel toeristen en natuurliefhebbers. In 2011 is Cévennes door UNESCO opgenomen op de werelderfgoedlijst en dat is natuurlijk niet voor niets. De officiële landstaal in Cévennes is Frans, de munteenheid is de euro en de hoofdstad is Alès. Met een oppervlakte van ongeveer 913 vierkante kilometer is Cévennes een populair vakantiegebied. Een vakantie Cévennes bied je een prachtige natuur en laat je de Franse cultuur zien.

Vakanties in de Cévennes ()

Plaatsen in de Cévennes

Populaire plaatsen in de Cévennes

Omgeving

In de Cévennes vind je een mooi natuurgebied, namelijk het Nationaal Park Cévennes. Dit park kent onvergetelijke landschappen en prachtige valleien waar een totale rust heerst. Je moet het met eigen ogen bewonderen om te ervaren wat het park allemaal voor moois te bieden heeft. De streek kent daarnaast ook een aantal bekende plaatsen, waaronder Le Rozier, Alès en Meyrueis. Tevens zijn er in omgeving diverse hoge bergen te vinden van zo'n 1000 meter of hoger. Col de la Seryéde en Mont Algoual zijn hier voorbeelden van. Een vakantie Cévennes garandeert je dus een prachtige natuur die je niet snel zal gaan vergeten.

Cévennes en cultuur

Naast een ongerepte natuur kent Cévennes ook de nodige cultuur. Zo zijn er diverse erfgoederen in de streek te vinden, namelijk het observatorium van Mont Aigoual, het dorp Saint Guilhem le Désert en het Viaduct van Millau. Dit erfgoed is beschermd en zeker een bezoekje waard. Daarnaast vind je er uit het verleden nog diverse kenmerken. Kenmerken als 'drailles' dat routes door veetrek zijn, 'lavognes' ofwel stenen drinkbakken en 'burons' dat huisjes waren voor herders. Een vakantie Cévennes biedt je als toerist dus voldoende mogelijkheden aan cultuur.

Bezienswaardigheden in de Cévennes

Allereerst word je aangeraden om richting een van de bekende plaatsen in Cévennes te gaan. Een bezoekje aan Le Vigah of Florac dient zeker op je activiteitenlijst te staan tijdens een vakantie Cévennes. Daarnaast kent de streek een aantal grotten die ook een bezienswaardigheid op zich zijn. Gorges du Tarn, La Grotte des Demoiselles en Grotte de la Jonte zijn hier mooie voorbeelden van. Heb je meer zin in iets actiefs? Kies er dan voor om te gaan kanoën in Gorges du Tam, om te gaan skiën in Mont Lozère of om te gaan paardrijden. Ten slotte zijn er diverse parken, kun je kiezen voor talloze wandelroutes en voor verschillende musea. Tijdens een vakantie in Cévennes is er dus genoeg te doen en te beleven.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Cévennes

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook