Vakantie Champagne

Deze regio is wereldwijd vooral bekend om haar champagne, maar een vakantie in Champagne-Ardennes kan veel meer zijn dan enkel een goed glas bubbels. De naam Champagne is een afgeleide van Campania of het 'land van de vlaktes', zoals de Romeinen het voor de start van de jaartelling noemden. Vlaktes die tegenwoordig, vooral in het zuiden van de regio, intensieve landbouwgronden kennen. De witte druiven die de bekende champagne voortbrengen vind je echter voornamelijk in het midden van het gebied, rond de steden Reims, Epernay en Troyes. Een groot deel van de regio is relatief dunbevolkt, wat het een goede bestemming maakt om de drukte van het dagelijks leven te ontvluchten.

Vakanties in de Champagne (1)

Plaatsen in de Champagne

Populaire plaatsen in de Champagne

Omgeving

Kool en maïs. Niet zo spannend als de wijngaarden, maar alsnog zijn de uitgestrekte landbouwgronden van Champagne-Ardennes een indrukwekkend schouwspel. Wanneer je je vakantie in Champagne-Ardennes in het noorden van de regio doorbrengt, zie je al snel een verrassend gevarieerd landschap. Drie beschermde natuurgebieden geven je elk een nieuw, ander beeld van de omgeving: de meren en talloze vogels van het Fôret d'Orient, de heuvels en wijngaarden van het Montagne de Reims en natuurlijk de wilde heuvels, stroomversnellingen en bossen van de Ardennen. De winters van de regio zijn over het algemeen mild en de gemiddelde temperatuur komt er niet boven het vriespunt. Ook de zomers zijn er echter relatief koel. De hoogte van het noordelijke gedeelte van de regio zorgt ervoor dat de temperaturen daar over het algemeen enkele graden lager zijn dan in de rest van Champagne-Ardenne.

Champagne-Ardennes en cultuur

Het gebied van Champagne-Ardenne wordt al tienduizenden jaren door mensen bewoond, maar bloeide echt op onder de Galliërs. Toentertijd onderdeel van Laag-België zou de regio onder leiding van Clovis de start van het Franse koninkrijk zijn. Tijdens een vakantie in Champagne-Ardennes kan je niet om de vele overblijfselen uit deze, en daaropvolgende eeuwen heen, dankzij bouwwerken die veelal al honderden jaren in uitstekende staat bewaard zijn gebleven. Op gastronomisch gebied is de regio vooral bekend om haar champagnewijnen, maar het is ook het gebied dat ons de brie heeft opgeleverd. Twee streekproducten die elkaar op een zomeravond perfect aanvullen.

Bezienswaardigheden in de Champagne-Ardennes

Hoewel het verleidelijk kan zijn om tijdens een vakantie in Champagne-Ardennes in een rechte lijn naar Epernay af te reizen en daar met een glas champagne op een terras te gaan zitten, is er absoluut meer moois te beleven in deze noordelijke Franse regio. Bezoek bijvoorbeeld Reims, waar de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog gelukkig veel van de belangrijkste historische bouwwerken onaangetast hebben gelaten; de beroemde kathedraal, waarvan de bouw al in de dertiende eeuw startte, of het Palais du Tau, waar de koningen van Frankrijk in het verleden hun kroning afwachtten. 35 kilometer ten zuiden van Chaumont vind je het pittoreske dorpje Langres, uitkijkend over de Marne rivier. Publiekstrekker hier is het indrukwekkende stelsel van stadsmuren, waarvan een deel meer dan 2.000 jaar oud is.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Champagne

Best beoordeelde vakanties

Golden Tulip Reims l'Univers


7.6

4 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Golden Tulip Reims l'Univers

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Champagne

Golden Tulip Reims l'Univers

€ 243p.p.

Vertrek 10-08-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

4 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Golden Tulip Reims l'Univers

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook