Vakantie Charente

Het departement Charente-Maritime was onder de naam Charente-Inférieure een van de 83 oorspronkelijke departementen waarin Frankrijk werd opgedeeld na de Franse Revolutie van 1790. Sinds 1941 is het bekend onder zijn huidige naam, Charente-Maritime. Het gebied is genoemd naar de Charente rivier en grenst in het westen aan de Atlantische Oceaan. Een vakantie in Charente-Maritime draait dan vaak ook om het vele water dat de regio rijk is. Het district is een populaire bestemming voor een strandvakantie, maar is iets verder landinwaarts ook zeker het bekijken waard dankzij een rijke historie van Romeinse en Britse bezetting.

Vakanties in de Charente ()

Plaatsen in de Charente

Populaire plaatsen in de Charente

Omgeving

In Charente-Maritime vind je een kustlijn met meerdere interessante eilanden, bijzondere dorpjes en steden, maar ook een uitgestrekt platteland vol bossen, rivieren en moerassen. In het zuiden van het district, nabij La Palmyre-Les Mathes, geniet je van talloze zonuren aan een azuurblauwe oceaan, terwijl je urenlang wandelt in de schaduw van natuurgebieden als het bos van Coubre en het staatsbos van Saint-Trojan. De nabijheid van de oceaan en de vele zonuren zorgen voor een klimaat dat milde winters en warme zomers kent, wat een vakantie naar Charente-Maritime in elk jaargetijde een feest maakt. Zoals vaak het geval is bij kustgebieden worden de temperatuurverschillen tussen de seizoenen wel wat groter als je verder landinwaarts gaat.

Charente-Maritime en cultuur

Wanneer je tijdens een vakantie in Charente-Maritime wilt proeven van de lokale cultuur is dat vaak ook letterlijk 'proeven': gastronomie speelt een grote rol in het dagelijks leven. De grote rol van de landbouw en de vele lokale producten die er worden geproduceerd hebben gezorgd voor een rijke culinaire traditie waar verse, lokale ingrediënten de hoofdrol spelen. Vergeet daarbij niet om van de vele wijnen uit de regio te proeven, zoals bijvoorbeeld de Pineau. Het gebied is daarnaast ook bijzonder geschikt voor de reiziger die op zoek is naar een stukje historie. De vele archeologische en architectonische overblijfselen van duizenden jaren aan bewoning hebben tot talloze bezienswaardigheden geleid. Om het allemaal te kunnen zien is één vakantie in Charente-Maritime simpelweg niet genoeg.

Bezienswaardigheden in de Charente-Maritime

Voor een ieder die de serie ooit op televisie heeft gezien is een vakantie naar Charente-Maritime niet compleet zonder een bezoek aan het bijzondere Fort Boyard. Het fort, nog door Napoleon gebouwd, is met een bootje te bereiken waarna je urenlang door haar gangen en vele kamertjes kan dwalen. Zoals in meerdere Franse departementen het geval is, vind je ook in Charente-Maritime talloze middeleeuwse kastelen, waarvan de kastelen van Montendre en Pons waarschijnlijk de bijzonderste zijn. Wanneer je nog verder terug in de tijd wilt gaan is een bezoek aan de Paléosite van Saint-Césaire de moeite waard. Deze grootste prehistorische attractie ter wereld bevat nauwkeurige reconstructies van nederzettingen zoals die hier tienduizenden jaren geleden te vinden waren.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Charente

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook