Vakantie Corsica

Corsica (in het Frans Corse) is een eiland in de Middellandse Zee. Het eiland behoort tot Frankrijk maar heeft een eigen status. Sinds de begindagen van het toerisme wordt een vakantie naar Corsica beschouwd als een onderdompeling in de natuur. Vandaar dat het de bijnaam Ile de Beauté (Eiland van Schoonheid) verdient. Vanwege de gunstige ligging heeft Corsica ook een heerlijk klimaat met veel zon, weinig regen en een gemiddelde temperatuur van 29 ˚C in juli. Hoofdstad Ajaccio heeft een vliegveld maar dankzij een aantal veerdiensten is Corsica met de auto, vanuit onder andere Nice, goed te bereiken

Vakanties in de Corsica (10)

Plaatsen in de Corsica

Populaire plaatsen in de Corsica

Omgeving

Corsica bezit een mooi, ruig natuurlandschap. Het eiland is bergachtig met een aantal flinke toppen als de Monte Cinto (2706 meter). Omdat er zoveel mooie plekjes zijn te vinden is het eiland ingericht om rond te trekken. Met name het GR20 wandelpad dat dwars door het eiland loopt, is zeer geliefd onder natuurliefhebbers. Een vakantie naar Corsica is natuurlijk ondenkbaar zonder een bezoek aan een van de vele stranden waar je in azuurblauw water kunt zwemmen. Er zijn kindvriendelijke stranden als Aleria of stranden die bijzonder goed geschikt zijn voor duikers (Porto) of windsurfers (Tonnara).

Corsica en cultuur

In de Bronstijd werd Corsica al bewoond. Sindsdien hebben vooral de Romeinen en de Republiek Genua hun sporen achtergelaten. Corsica is vanzelfsprekend ook de geboorteplaats van Napoleon. Op het eiland spreekt men traditioneel Corsicaans, wat een mengsel is van Frans en Italiaans. Dit mengsel zie je op een vakantie in Corsica ook terug in de keuken die naast vis een aantal traditionele vleesgerechten kent als Agneau Corse (geroosterd lamsvlees) en Civet de Sanglier (stoofpot van wild zwijn.) Op Corsica gaat de wijnbouw terug tot de oude Grieken en hij staat met eigen druivensoorten als Vermentino en Nielluccio in hoog aanzien.

Bezienswaardigheden in de Corsica

Tijdens een vakantie in Corsica ontkom je haast niet aan het Parc Naturel Régional de Corse, een natuurpark dat ongeveer 40% van het totale oppervlakte inneemt. Net zo speciaal is het natuurreservaat op het schiereiland Scandola dat beroemd is om zijn rode kliffen. Overal op het eiland zijn burchten uit de Middeleeuwen te vinden. De historische binnenstad van Ajaccio ademt daarentegen de geest van Napoleon uit. Kleinschaliger zijn prachtig gelegen stadjes als Calvi en vooral Bonifacio. Dit laatste plaatsje ligt op rotsen met een hoogte van 80 meter. Terwijl je door de smalle straatjes wandelt, proef je de magische sfeer van de Middeleeuwen.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Corsica

Best beoordeelde vakanties

Residence Salina Bay


8.5

8 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Residence Salina Bay

Hotel Marina Viva


8.3

12 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Marina Viva

Club Hotel Belambra Arena Bianca


8

13 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Club Hotel Belambra Arena Bianca

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Corsica

Grand Bleu Sognu di Rena

€ 750p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies

5 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Grand Bleu Sognu di Rena

Bungalowpark Marina d'Oru

€ 798p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies

15 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Bungalowpark Marina d'Oru

Club Belambra Pineto

€ 1.421p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies

2 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Club Belambra Pineto

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook