Vakantie Dordogne

In het zuidwesten van Frankrijk, tussen de vallei van de Loire en de Pyreneeën, vind je het departement Dordogne. Vernoemd naar de Dordogne rivier, die door het gebied slingert, is de Dordogne een dunbevolkte regio vol bossen, heuvels, rivieren en meren. Het is er vol van de panorama's die je waarschijnlijk associeert met het stereotype Franse plattelandsleven: oude mannen met baret die het verplichte potje jeu des boules spelen met een glas wijn in de hand, uitgestrekte wijngaarden, eiken- en dennenbossen en meanderende rivieren die achter elke bocht een nieuw pittoresk dorpje verbergen. Een vakantie in de Dordogne is dan ook genieten van het goede leven vol frisse lucht, groene natuur en kristalhelder rivierwater.

Vakanties in de Dordogne (2)

Plaatsen in de Dordogne

Populaire plaatsen in de Dordogne

Omgeving

Het op drie na grootste departement van Frankrijk, de Dordogne, is deel van de regio Aquitanïe. Hoewel het grenst aan de Atlantische Pyreneeën vind je er relatief kleine hoogteverschillen dankzij glooiende heuvels die nooit hoger dan 480 meter boven de zeespiegel uitsteken. Tijdens een vakantie in de Dordogne kan je kiezen uit vier gebieden: de Périgord Noird met zijn donkere eikenbossen, de Périgord Vert die dankzij relatief veel regenval uitzonderlijk groen is, de Périgord Blanc die zijn naam dankt aan de kalkstenen heuvels en de Périgord Pourpre waar wijngaarden het landschap domineren.

Dordogne en cultuur

Tijdens een vakantie in de Dordogne ontkom je niet aan de rijke gastronomische traditie van het gebied, maar waarom zou je ook? De heerlijke eenden- en ganzengerechten, appelciders, truffels en natuurlijk de lokale wijnen zijn een feest voor de zintuigen. Langs veel wegen vind je kleine kraampjes waar je lokale producten kunt kopen, waaronder talloze producten gemaakt van de walnoten die hier veelvuldig worden verbouwd. Opvallend is hoe de prehistorie in het gebied nog springlevend lijkt, waarschijnlijk dankzij meerdere bijzondere locaties met bijvoorbeeld grotschilderingen die tienduizenden jaren oud zijn. De iets recentere geschiedenis ervaar je bij de talloze middeleeuwse dorpjes en kastelen die je verspreid over de Dordogne tegenkomt.

Bezienswaardigheden in de Dordogne

Een vakantie in de Dordogne is niet compleet zonder een bezoek aan de hoofdstad van het department: Périgueux. Deze stad is met haar 30.000 inwoners een groot dorp, maar heeft haar bezoekers alsnog veel te bieden. De boerenmarkten op zaterdag en woensdag zijn een feest voor de echt foodie, terwijl de eeuwenoude stadsmuren je een idee geven van hoe het leven er hier in de middeleeuwen uitzag. Voor een echte duik in het middeleeuwse leven is Sarlat-la-Candéda een aanrader. Het dorp lijkt bevroren in de tijd en is dankzij haar kathedraal, kronkelende straatjes en gaslampen die 's avonds het dorp verlichten een sprookje dat tot leven komt. Om dieper de geschiedenis in te duiken bezoek je de replica van de Grotte de Lascaux. Het origineel, waar 17.000 jaar geleden de eerste bewoners van het gebied indrukwekkende schilderingen maakten, is gesloten voor het publiek om dit bijzondere stukje vroege prehistorie te beschermen.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Dordogne

Best beoordeelde vakanties

Hotel Le Relais de Castelnau


8.4

39 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Le Relais de Castelnau

Village de Vacances Le Chat


8

314 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Village de Vacances Le Chat

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Dordogne

Hotel Le Relais de Castelnau

€ 528p.p.

Vertrek 13-07-2019
8 dagen
Halfpension

39 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Le Relais de Castelnau

Village de Vacances Le Chat

€ 448p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

314 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Village de Vacances Le Chat

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook