Vakantie Languedoc-Roussillon

Dankzij een zacht, zonnig klimaat en een grote diversiteit aan landschappen geniet een vakantie in Languedoc-Roussillon al eeuwenlang grote populariteit. De Zuid-Franse regio ligt in een bocht om een hoek van de Middellandse Zee, grenzend aan Spanje en Andorra in het zuiden. Het is een samenvoeging van de voormalige provincie Roussillon en een deel van de oude provincie Languedoc. Je vindt er talloze zandstranden en populaire badplaatsen, maar ook veel natuurgebieden die de ongerepte natuur van het binnenland trachten te beschermen voor de volgende generaties. Het biedt de reiziger veel van de voordelen van een vakantie aan de Côte d'Azur, maar kent (voor nu) minder toeristen dan haar oostelijke buurregio.

Vakanties in de Languedoc-Roussillon (3)

Plaatsen in de Languedoc-Roussillon

Populaire plaatsen in de Languedoc-Roussillon

Omgeving

Languedoc-Roussillon beslaat zo'n 27.000 vierkante kilometer, of 4 procent van de totale oppervlakte van Frankrijk, verdeeld over vijf departementen: Pyénées-Orientales, Lozère, Hérault, Gard en Aude. De kustlijn, grenzend aan de Middellandse Zee, bestaat voor een groot deel uit zandstrand en is veelal voorzien van het Europese Blauwe Vlag-label, dat staat voor veilig en schoon zwemwater. In de Aude, Gard en Hérault departementen vind je veel rivieren, terwijl je in Lozère en Pyrénées Orientales enkele grote meren aantreft. In het zuidwesten van de regio vind je de Pyreneeën, terwijl je in het westen de Cevennen aantreft. Deze herbergen zo'n 17 skigebieden, waarvan Les Angles waarschijnlijk de populairste is. Een vakantie in Languedoc-Roussillon hoeft zich dus niet tot de kust te beperken: ook de binnenlanden hebben veel te bieden.

Languedoc-Roussillon en cultuur

De geschreven geschiedenis van Languedoc-Roussillon gaat terug tot de Grieken en Feniciërs die zich er voor de jaartelling vestigden. Het zouden onder andere de Romeinen, Vandalen, Visigoten en Saracenen zijn die in de daaropvolgende eeuwen er om beurten de macht in handen zouden krijgen. Talloze bouwwerken en ruïnes uit deze periode en de daaropvolgende middeleeuwen en Napoleontische tijd vormen permanente aandenkens aan de rumoerige historie van het gebied. Zou je zo'n 200 jaar geleden op vakantie naar Languedoc-Roussillon zijn gegaan, trof je daar twee zeer verschillende culturen aan waar ook twee verschillende talen werden gesproken: het Occitaans in Languedoc en het Catalaans in Roussillon. Tegenwoordig spreekt een minderheid van de inwoners van de regio deze talen nog en is het Frans overal de voertaal.

Bezienswaardigheden in de Languedoc-Roussillon

Een vakantie in Languedoc-Roussillon is niet compleet zonder een bezoek aan Les Arènes in Nîmes, Frankrijks best bewaard gebleven Romeins amfitheater. Met ruimte voor 24.000 toeschouwers vonden hier voor de start van de jaartellingen gladiatorenspelen plaats, maar kan je er nu uitstekend terecht voor concerten en theatervoorstellingen. Een aanrader is Carcassonne, de middeleeuwse stad die dankzij haar bijzondere stadsmuren een plek op de Werelderfgoedlijst van UNESCO heeft veroverd. Het dorpje La-Roque-sur-Cèze ligt op een rotswand langs de rivier de Cèze en is verkozen tot een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Je vindt er een kasteel, kapel en brug uit de twaalfde eeuw en kunt er net buiten de dorpsgrenzen de watervallen van Sautadet bewonderen.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Languedoc-Roussillon

Best beoordeelde vakanties

Club Belambra Presqu'île du Ponant


7.8

9 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Club Belambra Presqu'île du Ponant

Vakantiepark Le Domaine du Golf


4.6

50 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Vakantiepark Le Domaine du Golf

Vakantiepark L'Ami Soleil Les Tamaris & Les Portes du Soleil


4.4

142 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Vakantiepark L'Ami Soleil Les Tamaris & Les Portes du Soleil

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Languedoc-Roussillon

Vakantiepark Le Domaine du Golf

€ 637p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies

50 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Vakantiepark Le Domaine du Golf

Vakantiepark L'Ami Soleil Les Tamaris & Les Portes du Soleil

€ 828p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

142 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Vakantiepark L'Ami Soleil Les Tamaris & Les Portes du Soleil

Club Belambra Presqu'île du Ponant

€ 889p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

9 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Club Belambra Presqu'île du Ponant

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook