Vakantie Limousin

Ben je op zoek naar rust in combinatie met mooi weer en Franse cultuur? Een vakantie in Limousin brengt je naar het midden van Frankrijk waar massatoerisme vrijwel onbekend is. De hoofdstad Limoges ligt op 889 kilometer van Amsterdam en is makkelijk via de autoroute te bereiken. Over het algemeen kent de regio in de zomer een warm klimaat met een gemiddelde temperatuur van 25 ˚C in juli. Maar vergeet niet om regenkleding mee te nemen want dankzij de invloed van het Centraal Massief kan het soms dagen achter elkaar regenen.

Vakanties in de Limousin ()

Plaatsen in de Limousin

Populaire plaatsen in de Limousin

Omgeving

Limousin wordt gekenmerkt door een glooiend landschap dat opvallend veel groen kent. Op de weiden zul je als toerist dan ook menig Limousin koe zien grazen. Het rustige landschap maakt een vakantie in Limousin aantrekkelijk voor reizigers die houden van buitenactiviteiten bijvoorbeeld bij een van de talloze meren of rivieren van het gebied. Het Plateau van Millevaches is een hoogvlakte met een grote heide bij Langeroux dat beschermd natuurgebied is. Limousin is vanwege zijn rustige karakter zeer goed geschikt voor fietsers waarbij het westen van het Centraal Massief voor enig klimplezier kan zorgen.

Limousin en cultuur

Een vakantie in Limousin betekent zonder meer een bezoek aan het Franse platteland. De streek heeft nooit een belangrijke rol gespeeld in de Franse geschiedenis al werd het in vroege tijden bewoond door Keltische stammen. Tot voor kort werd hier Occitaans of een van de aanverwante streekdialecten gesproken. Traditionele muziek is nog steeds populair in de streek en wordt in ere gehouden op verschillende zomerfestivals als Festival de La Vezere in Corrèze. Vanzelfsprekend is de streekkeuken boers van karakter waarbij aardappels en vlees een belangrijke rol spelen zoals in de lokale stoofschotel. De kazen worden volgens ambachtelijke recepten gemaakt en hebben meestal een uniek karakter.

Bezienswaardigheden in de Limousin

Voor toeristische attracties zal men tijdens een vakantie in Limousin in eerste instantie de hoofdstad Limoges bezoeken. De stad werd door de Romeinen gesticht waarvan vondsten zijn te zien in het Musée Municipal de l'Evêché. Limoges is al eeuwenlang beroemd om zijn porselein waarvan veel exemplaren zijn verzameld in het Musée National de la Porcelaine A. Dubouché. Limousin kent een aantal van de mooiste dorpen van Frankrijk waaronder Collonges-la-Rouge dat helemaal gebouwd is van rood zandsteen. Het aan de rivier gelegen Beaulieu-sur-Dordogne ademt een sprookjesachtige sfeer uit dankzij een authentiek middeleeuws centrum met een beroemde abdij.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Limousin

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook