Vakantie Loire-Atlantique

Het Franse departement Loire-Atlantique heeft zijn naam te danken aan een gunstige ligging, daar waar de rivier Loire uitmondt in de Atlantische Oceaan. Van oudsher hoorde dit gebied bij Bretagne. Vandaar dat Nantes nog steeds door veel bewoners beschouwd wordt als de hoofdstad van de regio (al ligt het officieel in Pays de la Loire). Een vakantie in Loire-Atlantique staat voor een mooie combinatie van zee, natuur en Franse cultuur. Loire-Atlantique ligt op ongeveer 850 kilometer afstand van Amsterdam en is eenvoudig via de autoroute te bereiken. De hogesnelheidstrein TGV is vanaf Parijs in twee uur in Nantes.

Vakanties in de Loire-Atlantique ()

Plaatsen in de Loire-Atlantique

Populaire plaatsen in de Loire-Atlantique

Omgeving

De havenstad Nantes ligt aan de warme golfstroom van de Atlantische Oceaan wat een gunstig effect heeft op het klimaat. De gemiddelde temperatuur is in juli in augustus 24 ˚C. De kust biedt tijdens een vakantie in Loire-Atlantique een zeer afwisselend beeld met lange zandstranden als La Baule en rotskusten met verborgen baaien. Het schiereiland Guérande bestaat uit zoutmoerassen. De vlakten hebben prachtige kleuren en zijn grotendeels beschermd natuurgebied. In de zomer wordt hier het beroemde fleur de sel gewonnen. Vanaf Nantes loopt de Loire door een licht heuvelachtig en groen gebied.

Loire-Atlantique en cultuur

Eeuwenlang was Loire-Atlantique onderdeel van het hertogdom Bretagne dat tot ver in de middeleeuwen onafhankelijk was van Frankrijk. Een vakantie in Loire-Atlantique vormt een reis naar een gebied waar nog steeds veel sporen van dit roemruchte verleden zijn te vinden. Bretons, een van origine Keltische taal, wordt steeds minder gesproken. Vanzelfsprekend is de invloed van de zee op de keuken aanzienlijk. Oesters uit de regio zijn in heel Frankrijk zeer geliefd. Nantes staat bekend om zijn koekjes. Bij de hoofdstad begint ook een van Frankrijks bekendste wijngebieden, het Loiredal. Er zijn speciale routes die de in wijn geïnteresseerde reiziger langs de beste châteaux leiden.

Bezienswaardigheden in de Loire-Atlantique

De oude havenstad Nantes staat bekend als een van de mooiste steden van Frankrijk. In het historische centrum kun je al wandelend de middeleeuwse sfeer proeven waarbij een bezoek aan het kasteel van de hertogen hoort. Een vakantie in Loire-Atlantique brengt je langs schilderachtige dorpjes met kerkjes en straten waar de tijd stil lijkt stil te staan. Het strandleven kan handig worden afgewisseld met wandelingen door vissersdorpjes als Piriac-sur-Mer en klassieke badplaatsen als Pornic. Vogel- en natuurliefhebbers zullen een wandeling langs Lac de Grand-Lieu niet willen missen. Dit immense meer staat bekend om zijn drijvende bossen en bonte verzameling vogels.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Loire-Atlantique

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook