Vakantie Nord-Pas-de-Calais

Nord-Pas-de-Calais is de meest noordelijke regio van Frankrijk. Het gebied grenst in het noorden aan België en is door middel van het kanaal gescheiden van Groot-Brittannië in het westen. De nabijheid van deze buren heeft zijn stempel achtergelaten op de cultuur en tradities van het gebied die doorspekt zijn met Britse en Belgische woorden en gebruiken. Tijdens een vakantie in Nord-Pas-de-Calais ontdek je er talloze bossen, uitgestrekte grasvlaktes, moerassen en rollende heuvels vol windmolens. De kust is gevarieerd en is soms rotsachtig en een ander moment voorzien van heerlijke zandstranden. Als je op je tenen staat, zie je over het Kanaal misschien zelfs Engeland liggen!

Vakanties in de Nord-Pas-de-Calais ()

Plaatsen in de Nord-Pas-de-Calais

Populaire plaatsen in de Nord-Pas-de-Calais

Omgeving

De natuur van de binnenlanden van Nord-Pas-de-Calais is voor het nageslacht bewaard in de vorm van meerdere regionale natuurgebieden. Het noordelijke deel van de regio, tussen Boulogne en Calais, is onderdeel van het natuurpark van Caps et Marais d'Opale. In het zuidoosten van de regio vind je het Scarpe-Escaut natuurgebied en in het oosten tref je het natuurgebied van l'Avesnois. De kust bestaat vaak uit langgerekte zandstranden waar het in de zomer prima vertoeven is. Een vakantie in Nord-Pas-de-Calais geniet dan ook bij watersporters grote populariteit, maar je treft er ook een wat grilliger landschap aan zoals bijvoorbeeld bij Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez. Deze twee kapen tussen Calais en Boulogne-sur-Mer staan bekend om hun bijzondere kleurenpalet en zijn opgenomen in de lijst met 30 Grand Sites Touristiques van Frankrijk.

Nord-Pas-de-Calais en cultuur

Tijdens een vakantie in Nord-Pas-de-Calais kan je niet om haar rijke traditie van feesten en festivals heen. De lange geschiedenis van lokale historische feesten en carnavals wordt niet alleen in ere gehouden, maar ook constant uitgebreid met nieuwe evenementen. Je bezoekt bijvoorbeeld de eeuwenoude Fêtes de Gayant in Douai, de Braderie de l'Art in Roubaix of het recentere orchideeënfestival bij de abdij van Vaucelles bij Cambrai. Bij al die feesten en vieringen hoort natuurlijk ook voldoende eten en drinken, waar de culinaire traditie van het gebied gelukkig ruimschoots in voorziet. Probeer tijdens een vakantie in Nord-Pas-de-Calais in ieder geval de bekende Maroilles kazen of de lokale bieren die internationaal veel erkenning genieten.

Bezienswaardigheden in de Nord-Pas-de-Calais

Door haar locatie in het uiterste noorden van Frankrijk is de regio Nord-Pas-de-Calais in de loop der eeuwen veelvuldig het toneel van grote veldslagen geweest. Je vindt er nog steeds de overblijfselen van de strijdtonelen van de Eerste Wereldoorlog bij Sommes of de vroegere Honderdjarige Oorlog tussen de Fransen en de Britten bij Hesdin. Meerdere klokkentorens in de regio vormen, tezamen met enkele klokkentorens in het zuiden van België, een stuk UNESCO werelderfgoed. Zo zijn er de klokkentorens van de stadhuizen van Armentières, Bailleul en Comines of de klokkentoren van de St Martin's kerk in Cambrai. Een vakantie in Nord-Pas-de-Calais is niet compleet zonder een bezoek aan de stad Saint-Omer en haar vele bouwwerken uit de zeventiende eeuw.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Nord-Pas-de-Calais

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook