Vakantie Normandië

Kies je ervoor om net als veel andere Nederlanders je vakantie in Normandië door te brengen, dan zul je niet teleurgesteld worden. Deze streek in het Noord-Westen van Frankrijk heeft een prachtige, grillige kustlijn van honderden kilometers en ligt op niet al te grote afstand van Nederland. Toch raak je helemaal ondergedompeld in de Franse sfeer. Culinair word je in de watten gelegd: in de vele restaurants in de kustplaatsen kun je heerlijk genieten van zeevruchten, mosselen of oesters. En wat denk je van Normandische (zoute) crêpes met een beker echte Franse appelcider?

Vakanties in de Normandië (3)

Plaatsen in de Normandië

Populaire plaatsen in de Normandië

Omgeving

Normandië is bekend om de ruige kustlijn met adembenemend mooie rotspartijen. Maar ook landinwaarts vind je mooie natuur. De mooiste moerassen en polders hebben eind vorige eeuw de beschermde status van natuurpark gekregen. Je kunt er over het algemeen heerlijk wandelen en de plaatselijke fauna (vogels en kleine zoogdieren zoals vossen en otters) in het wild ontdekken. Daarnaast vind je schilderachtige dorpjes in Normandie zoals bijvoorbeeld Villers-sur-Mer, Mont Saint-Michel en Touques. Het klimaat van Normandië lijkt erg op dat van Nederland: behoorlijk afwisselend. Maar met een beetje geluk beleef je er een echte strandvakantie.

Normandië en cultuur

De stranden van Normandië zullen voor eeuwig verbonden zijn met het verhaal van D-Day, de grootscheepse reddingsoperatie in 1944 die een sleutelrol heeft gespeeld in de bevrijding van West-Europa. Dit zie je terug in de hoeveelheid oorlogsmusea die aan dit belangrijke historische feit gewijd zijn. Bijvoorbeeld in Calvados, Caen en La Manche. Ook kun je als toerist op diverse plekken een rit maken in een oud legervoertuig. Zoek je wat oudere cultuur tijdens je vakantie in Normandië, bezoek dan een van de middeleeuwse kastelen. In Caen bijvoorbeeld wordt Chateau Chaen geheel in ere hersteld om de bezoekers een idee te geven van het leven in die tijd.

Bezienswaardigheden in de Normandië

De bekendste plaats in Normandië is waarschijnlijk Honfleur. Veel toeristen bezoeken dit stadje tijdens hun vakantie in Normandië. Dit stadje staat dan ook bekend als de mooiste kustplaats van Normandië en misschien wel van Noord-Frankrijk. De huizen in Honfleur zijn gebouwd volgens de vakwerktechniek, dit geeft een heel speciale uitstraling. En de schilderachtige haven maakt het helemaal af: Honfleur is echt een plaatje. In de stad Caen vind je twee kloosters die je kunt bezichtigen tijdens je vakantie in Normandië. En de bezienswaardigheid die echt niet mag ontbreken in het lijstje bevindt zich in het stadje Bayeux: de Tapisserie van Koningin Mathilde trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Normandië

Best beoordeelde vakanties

Hotel La Crémaillère


7.5

65 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel La Crémaillère

Club Belambra Omaha Beach


6

34 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Club Belambra Omaha Beach

Le Beach Hotel


0

0 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Le Beach Hotel

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Normandië

Hotel La Crémaillère

€ 546p.p.

Vertrek 13-07-2019
8 dagen
Halfpension

65 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel La Crémaillère

Club Belambra Omaha Beach

€ 679p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

34 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Club Belambra Omaha Beach

Le Beach Hotel

€ 417p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

Le Beach Hotel

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook