Vakantie Picardië

Ten noorden van Parijs vind je Picardië, de regio die departementen Oise, Somme en Aisne bevat. Je vindt er de beroemde wijngaarden van Champagne, maar ook de stranden van het Engelse Kanaal en talloze dorpen en steden uit de verschillende belangrijke periodes in de Franse geschiedenis. Hoewel delen van het landschap van Picardië niet onderdoen voor dat van bijvoorbeeld het nabijgelegen Normandië is een vakantie in Picardië relatief ongebruikelijk. Zelfs voor de Fransen zelf is de regio niet erg bekend als vakantiebestemming, wat dan ook betekent dat je veel van haar bezienswaardigheden zonder massa's toeristen verkent.

Vakanties in de Picardië ()

Plaatsen in de Picardië

Populaire plaatsen in de Picardië

Omgeving

In het noordelijke deel van Picardië, in het departement Somme en een deel van het Aisne departement, vind je voornamelijk veel landbouw. De regio produceert dan ook 25 procent van de totale landbouwexport van heel Frankrijk. Ondanks al deze bedrijvigheid vind je er, vooral in het zuiden van de regio, talloze kilometers ongerepte kust, grasvlaktes, bossen, kanalen en rivieren. Het vele water dat de regio zo geschikt maakt voor landbouw maakt een vakantie in Picardië direct ook ideaal voor vissers en watersporters. Dankzij koude droge lucht uit het binnenland en vochtige frisse lucht van de Atlantische Oceaan is het er veelal fris en valt er relatief veel regen. Vooral de winters zijn er vaak eerder nat dan koud en er waait een stevige wind.

Picardië en cultuur

De ligging van Picardië, tegen het Engelse Kanaal en aan het noorden relatief dicht bij België, heeft het in de loop der eeuwen regelmatig van handen doen wisselen. Nadat het in de vijfde eeuw door de Franken werd bezet is het onder andere zo'n 100 jaar in Britse handen geweest en heeft het zelfs deel uitgemaakt van de Boergondische Nederlanden. Als je de hedendaagse vlag van Picardië bekijkt, ontdek je daarin enkele leeuwen die naar dat stukje Nederlandse geschiedenis verwijzen. De overvloedige landbouw en veeteelt heeft tot een keuken geleid waarin melkproducten een grote rol spelen, zoals bijvoorbeeld bij de karakteristieke Chantilly slagroom. Je vakantie in Picardië mag eigenlijk niet eindigen zonder er eens van geproefd te hebben.

Bezienswaardigheden in de Picardië

Wanneer je met kinderen op vakantie naar Picardië gaat, is een bezoek aan Parc Astérix een aanrader. Een van de populairste attractieparken van Frankrijk brengt je naar een reconstructie van het bekende Gallische dorpje uit de Asterix en Obelix strip die wereldwijd al tientallen jaren grote populariteit geniet. Je echt verdiepen in de cultuur en historie van het gebied doe je met een tocht langs de vele indrukwekkende Gotische bouwwerken die je in Picardië kunt vinden. De kathedralen van Amiens, Laon, Noyon, Beauvais, Senlis en Soissons zijn stuk voor stuk massaal, en overtuigende voorbeelden van de Gotische stijl. De kastelen van Chantilly en Compiègne vormen in het zuiden van de regio een sprookjesachtig en romantisch tafereel.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Picardië

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook