Vakantie Pyreneeën

De Pyreneeën is een hoge en natuurrijke bergketen op de grens van Frankrijk en Spanje. Deze ruige bergkam strekt zich uit van de Middellandse Zee tot aan de Golf van Biskaje, over een totale afstand van ongeveer 430 kilometer. In de centrale Pyreneeën kom je de hoogste bergtoppen tegen. Dat zijn de Pico Posets (3371 m), de Monte Perdido (3355 m) en de Pico de Aneto (3404 m). Een vakantie Pyreneeën is onder andere aantrekkelijk voor natuurliefhebbers en wintersporters. Zowel aan de Franse als aan de Spaanse kant bevinden zich namelijk diverse natuurparken. Aan beide kanten liggen ook veel wintersportgebieden.

Vakanties in de Pyreneeën ()

Plaatsen in de Pyreneeën

Populaire plaatsen in de Pyreneeën

Omgeving

Boek een vakantie Pyreneeën als je wil genieten van een veelzijdige en avontuurlijke omgeving. De glooiende hellingen, steile bergtoppen, diepe ravijnen, fraaie watervallen en omvangrijke bossen zullen je zeker aanspreken. Ook de flora en fauna is er heel divers. In het hooggebergte kom je verschillende inheemse planten tegen, zoals bijvoorbeeld de taaie edelweiss en de zeldzame Pyreneese adonis. In het laaggebergte leven onder andere adelaars, wilde zwijnen, steenbokken en herten, en in de talloze weiden staan grazende schapen en koeien. Het berggebied kenmerkt zich ook door de grote hoeveelheid meertjes en meren. In totaal zijn er meer dan 2500 geteld.

Pyreneeën en cultuur

Als je tijdens een vakantie Pyreneeën op zoek bent naar culturele bezienswaardigheden, kom je op heel veel locaties aan je trekken. De talloze boerderijen, weiden, bergwegen, dorpjes en steden geven een mooi beeld van de plaatselijke cultuur. Je kunt tijdens een cultureel uitstapje bijvoorbeeld het Château Fort Musée Pyrénéen bezoeken. Dit is een historische burcht in het beroemde en zeer toeristische bedevaartsoord Lourdes. In deze duizend jaar oude burcht is onder andere het Pyreneeënmuseum gevestigd. Door middel van tentoongestelde meubels, aardewerk, traditionele klederdracht, herdershutten en miniaturen kom je meer te weten over de geschiedenis van de Franse en Spaanse Pyreneeën.

Bezienswaardigheden in de Pyreneeën

Zowel in het Spaanse als in het Franse gedeelte van de Pyreneeën, kunnen diverse bijzondere bezienswaardigheden worden bezocht. Bezoek in het Spaanse deel bijvoorbeeld het Nationaal Park Ordesa y Monte Perdido. Dit natuurpark kenmerkt zich door zijn indrukwekkende kloven en mooie watervallen. Ook het beroemde San Juan de la Peña klooster staat in dit park. Als je, gedurende een vakantie Pyreneeën, op zoek bent naar Franse bezienswaardigheden, kun je onder andere de bijzondere vestigingsstad Carcassonne bezoeken. In deze compleet gerestaureerde stad, lijkt het net alsof je in de middeleeuwen rondloopt. Carcassonne staat dan ook niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Pyreneeën

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook