Vakantie Vendée

Vendée is een adembenemend groen departement van de regio Pays de la Loire, in het westen van Frankrijk. Hoewel het gebied bekend staat om prachtige natuurlandschappen en mooie uitzichten waar je urenlange roadtrips met de auto kunt maken, komen er ieder jaar ook veel toeristen om te genieten van de grote rustige zandstranden. Hiermee is een vakantie in Vendée ideaal voor strandliefhebbers, maar ook voor natuurliefhebbers en actieve vakantiegangers. Er zijn namelijk oneindig veel fiets- en wandelpaden te vinden in het gebied: je vindt er ongeveer 1000 kilometer aan fietspaden en maar liefst 4000 kilometer aan wandelpaden.

Vakanties in de Vendée (1)

Plaatsen in de Vendée

Populaire plaatsen in de Vendée

Omgeving

De omgeving in Vendée is ontzettend divers. Wat betreft landschap zie je er van alles: uitgestrekte bossen waar je prachtige foto's kunt maken, maar ook platteland waar de lokale boeren hun lekkernijen verbouwen. Je kunt de omgeving het best ontdekken per fiets, zodat je niets mist van al het moois van Vendée te bieden heeft. Fiets langs de kanalen in Marais Poitevin, proef van het plattelandse leven in de Bocage en geniet van het strand bij Les Sables d’Olonne. Een vakantie in de Vendée is een van de meest diverse vakanties die je kunt hebben!

Vendée en cultuur

De Vendée staat bekend als een belangrijk gebied in de historie. Tijdens de Franse Revolutie is er namelijk veel gevochten, waarbij de arme boeren in het gebied in opstand kwamen tegen het machtige regime. Van deze tijd is er vandaag de dag nog veel terug te zien in de cultuur van de Vendée. Zorg dat je tijdens een vakantie in de Vendée zeker een van de oude molens bezoekt die overgebleven zijn uit de tijd van de Franse Revolutie. Daarnaast zijn er in het gebied nog veel versterkte steden en overblijfselen van oude steden die tijdens de revolutie en de Honderdjarige Oorlog zijn verwoest.

Bezienswaardigheden in de Vendée

Het bijzondere aan een vakantie in de Vendée is dat er zoveel te zien is. Zo vind je een onderdeel van de beroemde route van de Santiago de Compostella in dit gebied, waardoor er langs veel weg diverse kapelletjes en kleine kerken te vinden zijn. Ook is het gebied rijk aan nog een aantal andere bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld het klooster Prieure de Grammont, een in de dertiende eeuw gebouwd gebouw door Richard Leeuwenhart. Tegenwoordig kun je er voornamelijk in het hoofdseizoen verschillende muziek- en theaterstukken bekijken die te maken hebben met de tijd waarin Leeuwenhart leefde.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Vendée

Best beoordeelde vakanties

Les Jardins des Sables d’Olonne


7.3

214 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Les Jardins des Sables d’Olonne

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Vendée

Les Jardins des Sables d’Olonne

€ 1.722p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

214 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Les Jardins des Sables d’Olonne

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook