Vakantie Hongarije

Hongarije is een centraal gelegen land in Europa dat door de ligging veel verschillende invloeden heeft gehad. De geschiedenis gaat ver terug in de tijd, toen de Romeinen het rond het begin van de jaartelling bezetten. In de recente geschiedenis werd het land zwaar getroffen tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog. De laatste decennia hebben toeristen het land steeds meer ontdekt. Zij boeken een vakantie Hongarije voor de mooie natuur, de prettige sfeer in de steden en het goede eten. Je kunt er van alles doen, zoals musea bezoeken, wandelen of gewoon relaxen. Hoofdstad Boedapest is een van de populairste steden van Europa.

Vakanties in Hongarije (6)

Regio's in Hongarije

Populaire regio's in Hongarije

Vakantie Balatonmeer

Kies uit 4 accommodaties.

Bekijk deze regio (4)
Vakantie Balatonmeer

Vakantie Velencemeer

Kies uit accommodaties.

Bekijk deze regio ()
Vakantie Velencemeer

Vakantie Zala

Kies uit accommodaties.

Bekijk deze regio ()
Vakantie Zala

Omgeving

Door de geografische ligging is het landschap van Hongarije erg divers. In het noorden vind je er bergen, de rest van het land bestaat voornamelijk uit laagvlaktes. Natuurliefhebbers kunnen terecht in een van de tien nationale parken, zoals Nationaal Park Hortobágy. In de zomer kun je tijdens de vakantie Hongarije het beste naar het Balatonmeer gaan. De omgeving van dit bekende gebied heeft alle ingrediënten voor een ontspannen tijd. Je hebt er een mooi uitzicht vanaf de oevers en in de regio vindt veel wijnbouw plaats. Aan de noordkant van het meer is het Balaton Hoogland Nationaal Park te vinden. Hier kun je onder meer ruïnes, een kasteel, grotten en een abdij bezoeken.

Hongarije en cultuur

De Hongaarse cultuur staat bekend om zijn gastvrijheid, feestelijkheid en muziek. In de stad Pécs proef je een vrolijke sfeer waarbij men ontspannen de dag doorkomt. De omgangsvormen zijn zeer beleefd. Hongaren zijn geïnteresseerd in de medemens en doen er alles aan het je zoveel mogelijk naar de zin te maken. De nationale keuken is een mengelmoesje waar vooral gebruik gemaakt wordt van vlees en seizoensproducten. Tijdens de vakantie Hongarije is het ook aan te raden om wat monumenten te bekijken. Die vind je zowel in de natuur als in steden.

Bezienswaardigheden in Hongarije

Boedapest is the place to be voor bezienswaardigheden. Imposante bouwwerken zoals de Burcht van Boeda, de Kettingbrug en de Sint Stefanusbasiliek mag je niet overslaan. De stad wordt door de Donau in tweeën gesplitst in Boeda en Pest. In het midden van de rivier is een eilandje te vinden waar een park aangelegd is om te recreëren. Wie tijdens de vakantie Hongarije naar de hoofdstad gaat moet ook een bezoek brengen aan een van de traditionele badhuizen. Vooral 's avonds is dit met de verlichting een aparte gebeurtenis.

Taal

De officiële taal in Hongarije is het Hongaars. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Hongarije heeft als betaalmiddel de forint. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Hongarije heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Hongarije zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Hongarije is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Hongarije bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 107, ambulance: 104 en brandweer: 105.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld (service charge) bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Wanneer er geen 'service charge' op de rekening staat is het geven van een fooi van 10-15% gebruikelijk. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/hongarije/

Kraanwater

In Hongarije wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel Annabella


8.8

71 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Annabella

Greenfield Hotel Golf & Spa


8.4

4 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Greenfield Hotel Golf & Spa

Hunguest Hotel Repce Gold


8.2

5 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hunguest Hotel Repce Gold

Foto's en Video

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Last minutes naar Hongarije

Greenfield Hotel Golf & Spa

€ 432p.p.

Vertrek 13-07-2019
8 dagen
All inclusive

4 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Greenfield Hotel Golf & Spa

Hotel/Bungalow Club Tihany

€ 476p.p.

Vertrek 03-08-2019
8 dagen
Logies

34 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel/Bungalow Club Tihany

Hunguest Hotel Repce Gold

€ 446p.p.

Vertrek 17-08-2019
8 dagen
Halfpension

5 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hunguest Hotel Repce Gold

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook