Vakantie Abruzzo

Net ten oosten van Rome, grenzend aan de Adriatische zee, vind je de Italiaanse regio Abruzzo. Een vakantie in Abruzzo vier je tussen de bergtoppen van de Apennijnen, drie natuurparken en talloze dorpjes wiens indrukwekkend bouwwerken teruggaan tot de Italiaanse renaissance. Met enerzijds lange zandstranden aan een azuurblauwe zee en anderzijds de bergen, meren en bossen van het binnenland kan je in Abruzzo genieten van een gevarieerd verblijf. Je geniet er van zon, zee en strand, maar ook van groene wouden en talrijke culturele en historische bezienswaardigheden of zelfs een skivakantie in de besneeuwde bergen. Dan hebben we het nog niet eens over de heerlijke chacchiere, een zoete deegtraktatie, gehad!

Vakanties in Abruzzo ()

Plaatsen in Abruzzo

Populaire plaatsen in Abruzzo

Omgeving

Tussen de bergtoppen van de Apennijnen en de zandstranden aan de Adriatische zee vind je een zeer vruchtbaar stukje Italië. Abruzzo is bedekt door uitgestrekte bossen, groene weides en af en toe een pittoresk dorpje. De lokale bewoners zijn met recht trots op al deze ongerepte natuur en maar liefst een derde van de regio bestaat dan ook uit beschermd natuurgebied. Wanneer je je vakantie in Abruzzo niet aan het strand doorbrengt, zit je echter al snel in de heuvels of bergen, want zeker 75 procent van de regio bevindt zich meer dan 700 meter boven de zeespiegel. De verdeling tussen kust en berg wordt ook erg duidelijk in het klimaat: In de bergen is het 's winters bijvoorbeeld veelal aan het vriezen, terwijl het aan de kust zeer zelden kouder dan een graad of 8 Celsius wordt.

Abruzzo en cultuur

Het is gemakkelijk om je gedurende een vakantie in Abruzzo te verliezen in al het moois dat moeder natuur deze regio heeft geschonken, maar ook op het gebied van kunst en cultuur is er in de regio veel te zien en te ervaren. Bijzondere middeleeuwse dorpen als Pescocostanzo, het bijzondere kasteel van L'Aquilla en Chieti's Museo Archeologico Nazionale zijn maar enkele van de vele culturele hoogtepunten van de regio. Hoogtepunten die zijn doorspekt met de geschiedenis van de eerste bewoners uit de vroege steentijd, het machtige Romeinse keizerrijk en de Italiaanse renaissance. De keuken van Abruzzo mag daarbij absoluut niet vergeten worden, bij voorkeur vergezeld van een glas rode Montepulciano d'Abruzzo wijn of haar witte broertje Trebbiano.

Bezienswaardigheden in Abruzzo

Een verkenning van de vele tienduizenden jaren historie van Abruzzo begint niet beter dan bij het Museo Archeologic Nazionale d'Abruzzo in Chieti. Je treft hier onder andere de trots van de regio: De Krijger van Caestrano, de 2.500 jaar oude beeltenis van een vroegere Italiaanse prins. De ruïnes van Alba Fucens bij Avezzano, Javenum bij Torricella Peligna en Amiternum dicht bij L'Aquilla vormen een tastbare herinnering aan de Romeinse overheersers die vanuit het westen dit gebied zouden veroveren. Het verdwijnen van de Romeinen zou tot politieke instabiliteit leiden die een scala aan burchten en kastelen voortbracht die nu grotendeels nog in uitstekende staat verkeren. Bezoek bijvoorbeeld het forst van Orucchio aan de kust of de bijzondere driehoekige torens van Polegra.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Abruzzo

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook