Vakantie Adriatische Rivièra

Wie besluit om een vakantie Adriatische Rivièra te houden maakt een uitstekende keuze. Zonovergoten stranden, kleurrijke parasols, eindeloze rijen ligbedden en strandstoelen: het is het beeld dat hoort bij een Italiaanse zonvakantie, of het nu de middellandse zeekust betreft of de Adriatische. Bekende badplaatsen in deze streek zijn Cattolica, Riccione en Rimini, de laatste niet zelden het decor in Italiaanse speelfilms, of bij fotoshoots van vedettes uit film en showbusiness. Naast aantrekkelijk voor jongeren is gaandeweg duidelijk geworden dat families met kinderen steeds vaker kiezen voor een dergelijke vakantie. Dit onder meer vanwege de vele excursiemogelijkheden in de omgeving.

Vakanties aan de Adriatische Rivièra (3)

Plaatsen aan de Adriatische Rivièra

Populaire plaatsen aan de Adriatische Rivièra

Omgeving

Een vakantie Adriatische Rivièra betekent dat je kunt beschikken over brede zandstranden waarop je heerlijk van de zon kunt genieten. Er is volop gelegenheid om er diverse takken van sport te beoefenen zoals zeilen, beachvolleybal en de sport bij uitstek: zwemmen. Ook surfen behoort tot de mogelijkheden. Excursies zijn volop mogelijk: voor een dagje uitgebreid shoppen kun je het best naar Bologna en wil je genieten van schoonheid en de rust van water, dan is Venetië de uitgelezen plek. Ook steden als Triëst en Ancona zijn de moeite van een tripje waard evenals het dwergstaatje San Marino.

Adriatische Rivièra en cultuur

Wanneer je een vakantie Adriatische Rivièra gepland hebt, dan kom je terecht in een gebied van cultuur en geschiedenis. Veel plaatsen zijn er gesticht door de Romeinen en je vindt er prachtige kerken en gebouwen. Diverse musea vertellen over het verleden. De stad Ravenna biedt een schat aan gebouwen die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan vanwege de meest schitterende en bijzondere mozaïeken. In alle steden vind je een keur aan restaurants en terrassen, waar je kunt genieten van de heerlijke Italiaanse keuken. Een bruisend nachtleven vind je in Rimini.

Bezienswaardigheden aan de Adriatische Rivièra

De drie belangrijkste badplaatsen bij een vakantie Adriatische Rivièra zijn Rimini, Riccione en Cattolica. De laatste twee hebben naast zandstranden een zeeaquarium, een jachthaven, een kerk uit de 13e en de Malatesta toren uit de 15e eeuw. Rimini is ouder en dateert uit de Romeinse tijd. De Arco d’ Augusto, de Ponte di Tiberio en een arena herinneren nog aan deze periode. Van rond 1450 dateert de kathedraal van de stad. Het Castel Sismondo, waar het herenhuis van de vooraanstaande familie Malatesta deel van uitmaakt, is indrukwekkend. Het museum van de stad Rimini, dat gevestigd is een voormalig Jezuïetenklooster, bevat naast archeologische vondsten kunst uit diverse perioden.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan de Adriatische Rivièra

Best beoordeelde vakanties

Alexandra Plaza


8.2

12 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Alexandra Plaza

Hotel de France


7.9

69 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel de France

Club Hotel Dante


7.6

21 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Club Hotel Dante

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Adriatische Rivièra

Alexandra Plaza

€ 334p.p.

Vertrek 08-06-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

12 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Alexandra Plaza

Hotel de France

€ 174p.p.

Vertrek 08-06-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

69 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel de France

Club Hotel Dante

€ 473p.p.

Vertrek 08-06-2019
8 dagen
All inclusive

21 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Club Hotel Dante

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook