Vakantie Aosta Valley

De drie hoogste bergtoppen van Europa en meerdere skigebieden van wereldklasse vechten om je aandacht tijdens een vakantie in Aosta Valley. Ook in de zomer is er echter van alles te zien en te doen in dit kleine Italiaanse gebied, grenzend aan zowel Frankrijk als Zwitserland. Overblijfselen van millennia aan cultuur en historie komen je tegemoet in de vele pittoreske dorpjes en sfeervolle middeleeuwse steden, vergezeld van het indrukwekkende decor van de ongerepte natuur van Aosta Valley. Of je nu de ski's onder bindt of liever met de Italiaanse zon op je gezicht door de valleien wandelt, het is absoluut genieten geblazen.

Vakanties in Aosta Valley (1)

Plaatsen in Aosta Valley

Populaire plaatsen in Aosta Valley

Omgeving

Aosta Valley is de kleinste, minst bevolkte regio van Italië. Logisch, want een groot deel van het gebied bestaat uit grillige bergtoppen die gigantisch mooie fotomomenten opleveren, maar minder geschikt zijn om een dorpje bovenop te bouwen. Een vakantie in Aosta Valley brengt je dan ook per definitie een flink stuk boven de zeespiegel uit: De laagste valleien van het gebied beginnen op honderden meters boven zeeniveau. Deze hoogte heeft ook zijn effect op de temperaturen in Aosta Valley. De winters zijn er erg koud en er zijn valleien waar je acht tot negen maanden per jaar sneeuw vindt. Je geniet van warme zomers in de lagergelegen valleien, maar hoe hoger je gaat, hoe kouder het ook in de zomer wordt.

Aosta Valley en cultuur

Aosta Valley betekent letterlijk "Vallei van Augustus", naar de leider van het Romeinse volk ten tijde van hun bewoning van het gebied. De valleien waren voor de Romeinen van groot strategisch belang en zij zouden er verschillende steden, wegen en bruggen bouwen. Hoewel het gebied in de daaropvolgende eeuwen onder andere door de Goten, Bourgondiërs en Franken veroverd zou worden, is het onder al deze verschillende heersers grotendeels onafhankelijk gebleven. Een traditie die tegenwoordig als semi-autonome regio wordt voortgezet. Ondanks pogingen van toenmalig premier Mussolini om deze invloeden uit de cultuur te verbannen vind je deze tijdens een vakantie in Aosta Valley nog overal terug, zowel in de keuken als in de gewoontes van de bevolking.

Bezienswaardigheden in Aosta Valley

Bezienswaardigheden vind je tijdens een vakantie in Aosta Valley simpelweg door je raam open te doen en naar buiten te kijken. De alomtegenwoordige besneeuwde bergtoppen herinneren je er overal aan dat je midden in de Alpen staat. Als je je blik even van de Mont Blanc en de andere toppen weg kunt trekken, vind je dichter bij de grond echter ook allerlei moois. Het gebied heeft namelijk talloze overblijfselen uit Romeinse tijden die in verbazingwekkend goede staat bewaard zijn gebleven. Bezoek bijvoorbeeld de oude kelders van het Romeinse forum, de indrukwekkende 22-meter hoge façade van een Romeins theater of de triomfboog van Augustus die al meer dan 2.000 jaar trots in Aosta-Stad prijkt.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Aosta Valley

Best beoordeelde vakanties

Hotel Chalet Valdotain


8

2 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Chalet Valdotain

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Aosta Valley

Hotel Chalet Valdotain

€ 390p.p.

Vertrek 29-06-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

2 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Chalet Valdotain

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook