Vakantie Bloemenrivièra

De Bloemenrivièra, ook wel Ligurië geheten, is een schitterend gebied aan de Italiaanse kust ten oosten en ten westen van Genua. Veel mensen gaan op vakantie naar de Bloemenrivièra om lange wandelingen te maken en te genieten van de diversiteit in flora en fauna, en van de fraaie uitzichten dankzij de hoogteverschillen. Maar ook vind je hier veel pittoreske gehuchtjes met middeleeuwse bebouwing. Vooral de talloze oude vissersdorpjes langs de kust zijn van grote toeristische waarde. En dan zouden we haast nog al die prachtige stranden vergeten waar je heerlijk kunt luieren.

Vakanties in de Bloemenrivièra (16)

Plaatsen in de Bloemenrivièra

Populaire plaatsen in de Bloemenrivièra

Omgeving

Als je op vakantie naar de Bloemenrivièra gaat, verwacht je natuurlijk veel natuurschoon. Maar wist je dat bijna twaalf procent van het Ligurische grondgebied bestaat uit beschermde natuurgebieden en nationale of regionale parken? We noemen slechts het Cinque Terre National Park (dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat) en het zeereservaat van Portofino. Ook de botanische tuinen van Hanbury, op de kaap Mortola nabij Ventimiglia, zijn een bezoek waard. Als je houdt van wandelen, mountainbiken of paardrijden, doe dan een gedeelte van de 442 kilometer lange Ligurische Alta Via dei Monti, die loopt van Ventimiglia in het oosten tot Ceparana in het westen.

Bloemenrivièra en cultuur

Ga voor een markant stukje cultuur tijdens je vakantie aan de Bloemenrivièra naar Alassio. Op de hoek van de Via Cavour en de Corso Dante vind je de beroemde muur "Il Muretto", met keramische tegels waarop teksten staan van allerlei Italiaanse kunstenaars, schrijvers en schilders. Dit is bedacht door de bekendste schilder van Alassio, Mario Berrino. De culturele hoofdstad van Ligurië is Genua. Door de belangrijke rol van de haven (de thuisbasis van Columbus) kwamen in de loop der eeuwen veel internationale invloeden samen. Het rijke verleden van Genua zie je weerspiegeld in talloze monumenten, beeldhouwwerken en musea.

Bezienswaardigheden in de Bloemenrivièra

Hoe fraai de natuur ook is, je wilt op je vakantie aan de Bloemenrivièra vast ook de belangrijkste historische monumenten zien. Begin met een wandeling door het oude centrum van Genua. Daar staan meer bezienswaardigheden dan we hier kunnen opnoemen. Ga ook een dagje naar Portofino op het gelijknamige schiereiland Portofino. Dit dorpje is gesticht door de Romeinen, en vernoemd naar de vele dolfijnen die destijds in de baai leefden. In de vijftiende eeuw werd hier het Castello Brown gebouwd om de haven te verdedigen. Tegenwoordig is het een museum. Bezoek in Ventimiglia de botanische tuin, de gotische kathedraal en de prehistorische grotten.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in de Bloemenrivièra

Best beoordeelde vakanties

Park Hotel Argento


9.5

13 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Park Hotel Argento

Hotel Riviera Dei Fiori


7.5

21 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Riviera Dei Fiori

Ai Pozzi Village Spa Resort


7.8

68 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Ai Pozzi Village Spa Resort

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Bloemenrivièra

Park Hotel Argento

€ 659p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

13 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Park Hotel Argento

Ai Pozzi Village Spa Resort

€ 650p.p.

Vertrek 27-07-2019
8 dagen
Logies

68 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Ai Pozzi Village Spa Resort

Grand Hotel de Londres

€ 335p.p.

Vertrek 27-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

6 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Grand Hotel de Londres

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook