Vakantie Calabrië

De teen van de laars van Italië, Calabrië, is een bergachtig gebied vol zon met een kustlijn die afwisselend ruig is en voorzien van fijne zandstranden. Voor een Italiaanse vakantie staat Calabrië zelden bovenaan de lijst met bestemmingen, maar het gebied biedt daarentegen wel de meest authentieke versie van Italië die je als toerist zal meemaken. Zonder het massatoerisme dat de cultuur in de rest van het land heeft beïnvloed vind je hier nog de pittoreske dorpjes zoals die tientallen jaren geleden in films werden verheerlijkt. Een rijke antieke geschiedenis vertaalt zich in talloze musea met collecties die de collecties van de grote wereldsteden evenaren.

Vakanties in Calabrië (16)

Plaatsen in Calabrië

Populaire plaatsen in Calabrië

Omgeving

Met drie grote natuurparken, allen grotendeels vrij van toeristen, is Calabrië een feest voor de reiziger die ongerepte natuur zoekt. Een wandeling langs de kust brengt je bij fijne stranden, steile klifwanden en afgelegen baaien waar veelal geen mens te vinden is. In het binnenland tref je grillige bergen bedekt met groene wouden die een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefenen op de avontuurlijke wandelaar. Een vakantie in Calabrië zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan het Parco Nazionale della Sila, een van de grootste nationale parken van Italië. Je vindt hier bergpieken tot wel 2.000 meter die in de winter populair zijn bij skiërs, en meerdere mooie meren zoals het Lago di Cecita o Mucone.

Calabrië en cultuur

Calabrië kent een geschiedenis vol armoede en inmenging van de maffia, wat in het begin van de twintigste eeuw tot grootschalige emigratie heeft geleid. De achterblijvers in de grotere steden van het gebied leven veelal in een grauwe, weinig aantrekkelijke omgeving die voor reizigers niet veel te bieden heeft. Waar de cultuur van Calabrië tot bloei komt, is in de kleine pittoreske dorpjes die je vooral langs de kust veel aantreft. Waar nauwelijks auto's te vinden zijn, mensen een ontwapenende gastvrijheid tonen en na een dag hard werken wordt genoten van de traditionele streekgerechten met een goed glas lokale wijn. De geschiedenis van het gebied dateert nog terug naar de pre-Romeinse periode van de Grieken en een vakantie in Calabrië is dan ook niet compleet zonder een bezoek aan de talloze ruïnes en musea vol objecten uit die tijd.

Bezienswaardigheden in Calabrië

Een bijzondere ervaring die geen cultuur of geschiedenisliefhebber mag missen is een bezoek aan het Museo Nazionale di Reggio Calabria. Je vindt hier de Bronzi di Riaci, een van de mooiste voorbeelden van Griekse beeldhouwkunst die er te vinden zijn. Voordat je wordt toegelaten in de ruimte waar de bronzen beelden worden tentoongesteld moet je drie minuten lang in een ontsmettingsruimte doorbrengen, maar daarna word je getrakteerd op een sculptuur dat een onuitwisbare indruk achterlaat. Vergeet tijdens je vakantie in Calabrië niet Metaponto's Tempel van Hera te bezoeken. Tegenwoordig een ruïne, maar de 15 overgebleven pilaren en de bestrating geven je een idee van het bijzondere bouwwerk dat hier ooit gestaan heeft.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Calabrië

Best beoordeelde vakanties

Hotel LABRANDA Rocca Nettuno Tropea


8.9

83 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel LABRANDA Rocca Nettuno Tropea

Aparthotel Il Gabbiano


9.1

9 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Aparthotel Il Gabbiano

Hotel Tirreno


8.8

10 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Tirreno

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Calabrië

Garden Resort Calabria

€ 662p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
All inclusive

63 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Garden Resort Calabria

Hotel LABRANDA Rocca Nettuno Tropea

€ 891p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
All inclusive

83 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel LABRANDA Rocca Nettuno Tropea

VOI Floriana Resort

€ 469p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Halfpension

5 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

VOI Floriana Resort

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook