Vakantie Comomeer

Het Comomeer is het op twee na grootste Italiaanse Alpenmeer, en ligt op 198 meter hoogte. Het meer heeft de vorm van een omgekeerde Y, en is genoemd naar de zijdestad Como, die aan een van de punten van de Y ligt. Een vakantie aan het Comomeer is ideaal om te watersporten, maar ook om in de omgeving lange wandelingen te maken. Ontdek de sporen uit het rijke verleden van de streek, en bewonder de prachtige villa's en aangelegde tuinen en parken. Ook kun je hier fietsen of mountainbiken, en zelfs paardrijden (in natuurreservaat Pian di Spagna) behoort tot de mogelijkheden.

Vakanties aan het Comomeer (2)

Plaatsen aan het Comomeer

Populaire plaatsen aan het Comomeer

Omgeving

Behalve het beroemde meer zelf kun je op je vakantie aan het Comomeer veel leuke dorpjes en stadjes zien. Ga bijvoorbeeld naar Varenna, al is het maar om de bijzondere fresco van San Cristoforo op de voorgevel van de veertiende-eeuwse Kerk van San Giorgio te bewonderen. De St. Giovanni Battista in Varenna is één van de oudste kerken in de regio. Ga ook naar Bellagio, volgens sommigen "de parel van het Comomeer". Andere interessante steden en dorpjes zijn Argegno, Bellano, Colico, Menaggio en Tremezzo. De twee grootste steden rond het Comomeer zijn Como en Lecco.

Comomeer en cultuur

Het gebied rond het Comomeer is door zijn centrale ligging in de loop der eeuwen van grote historische en culturele betekenis geweest. Je moet daarom beslist in je vakantie aan het Comomeer bezoekjes aan enkele van de kleine musea inplannen. Zo kun je in het gemeentemuseum van Erba archeologische vondsten uit de regio bekijken. Het Museo Mario Tieghi in Lenno is gewijd aan de plaatselijke industrie. In het zijde-museum kom je alles te weten over de productie van zijde, vanaf de zijderups tot het uiteindelijke weefsel. Bezoek vooral ook het Volta-museum, gewijd aan de beroemdste inwoner van Como: Alessandro Volta.

Bezienswaardigheden aan het Comomeer

Tijdens je vakantie aan het Comomeer kun je kastelen, musea en kerken bezoeken, maar ook prachtige villa's met weelderige tuinen en parken. Zo heeft Villa Carlotta in Tremezzo een schitterende combinatie van een Engelse en een barokke tuin. Vanuit Villa Serbelloni in Bellagio heb je een schitterend uitzicht over het Comomeer. Hier verbleven onder meer Leonardo da Vinici en koningin Victoria. Heel bijzonder is het eiland Isola Comacina, ongeveer 100 meter vanaf de kade bij Ossuccio. Je komt er met de taxiboot vanaf museum Archeologico Antiquarium. Je ziet er de barokke kerk van San Giovanni, en enkele resten van oudere kerken.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan het Comomeer

Best beoordeelde vakanties

Hotel Britannia Excelsior


6.5

86 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Britannia Excelsior

Hotel Bazzoni et Du Lac Resort


6.9

0 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Bazzoni et Du Lac Resort

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Comomeer

Hotel Britannia Excelsior

€ 486p.p.

Vertrek 08-06-2019
8 dagen
All inclusive

86 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Britannia Excelsior

Hotel Bazzoni et Du Lac Resort

€ 435p.p.

Vertrek 08-06-2019
8 dagen
Halfpension

Hotel Bazzoni et Du Lac Resort

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook