Vakantie Elba

Bij een vakantie op Elba denkt iedereen eerder aan de plek waar Napoleon naartoe werd verbannen dan aan een heerlijke bestemming om je vakantie door te brengen. Maar dit Italiaanse eiland, dat op 1 uur varen van de Toscaanse westkust ligt, heeft juist veel te bieden voor iedereen die houdt van watersport, rustige stranden, cultuur, natuur en verder alles wat Italië zo heerlijk maakt. Elba is ideaal om langere tijd te vertoeven, maar ook een aanrader voor een relaxte tussenstop op doorreis naar Toscane of als je vanuit Italië naar Corsica vaart.

Vakanties op Elba (5)

Plaatsen op Elba

Populaire plaatsen op Elba

Omgeving

Het vulkanische eiland Elba is de grootste van de Italiaanse Archipel en heeft een kustlijn van 147 kilometer. Een gevarieerd, bergachtig landschap domineert het eiland en er is veel ongerept, bloeiend natuurschoon. Elba staat bekend om zijn azuurblauwe baaien met fijne zandstranden, maar ook om zijn grillige oostkust waar de steile bergen rood gekleurd zijn door de eeuwenlange ijzerwinning. De hoofdstad is Portoferraio (ijzerhaven) en dit is naast een gezellige plaats ook de belangrijkste ferryhaven. Je kunt je vakantie naar Elba ook beginnen door vanaf het vasteland de boot te nemen naar de havens Cavo of Rio Marina, die wat minder toeristisch zijn.

Elba en cultuur

Tijdens je vakantie op Elba merk je dat dit eiland al vanaf de 5e eeuw voor Christus continu bewoond is geweest. Niet alleen is de hoofdweg die over het hele eiland loopt aangelegd door de Etrusken, ook zijn verspreid over het eiland verschillende invloeden van Fransen en Spanjaarden te zien, en je komt veel vestingwerken uit de middeleeuwen tegen. Napoleon verbleef op het eiland tussen 1814 en 1815 en zijn sporen zijn overal op het eiland te vinden. Zo kun je zijn woonhuis Villa dei Mulini di Napoleone in Portoferraio bekijken en een bezoek brengen aan zijn zomerresidentie Villa di San Martino.

Bezienswaardigheden op Elba

Voor wie houdt van rust en cultuur is een vakantie op Elba ideaal. Het eiland herbergt niet alleen kerken, musea en forten, maar er zijn ook mineraalparken en archeologische vindplaatsen te bezoeken. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen en zeker mountainbikers kunnen hun hart ophalen aan de pittige fietsroutes door de bergen. Met een kabelbaan is de top van Monte Capanne (1.019 m) te bereiken en vanaf deze hoogste berg heb je een prachtig uitzicht over Elba en de andere eilanden van de archipel. Voor watersporters is het hier een waar paradijs en door het rijke onderwaterleven en de vele bijzondere scheepswrakken is Elba zeer geliefd bij duikers en snorkelaars.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur op Elba

Best beoordeelde vakanties

Uappala Hotel Lacona


9.2

9 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Uappala Hotel Lacona

Hotel Airone del Parco & delle Terme


8.5

3 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Airone del Parco & delle Terme

Club Ortano Mare


7.8

4 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Club Ortano Mare

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Elba

Villaggio Le Acacie

€ 601p.p.

Vertrek 08-06-2019
8 dagen
Logies

Villaggio Le Acacie

Hotel Desirée

€ 616p.p.

Vertrek 08-06-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

Hotel Desirée

Club Ortano Mare

€ 554p.p.

Vertrek 08-06-2019
8 dagen
Logies

4 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Club Ortano Mare

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook