Vakantie Gardameer

Wie een vakantie naar Italië plant, denkt vaak in de eerste plaats aan het Gardameer. Het meer en zijn omgeving hebben zich dan ook ontwikkeld tot een van de drukst bezochte vakantieregio’s van Italië. En dat is ook niet zo verwonderlijk, want het Lago di Garda heeft de bezoeker veel te bieden. Tijdens een vakantie aan het Gardameer kunnen natuur, cultuur, ontspanning en sportieve activiteiten optimaal met elkaar worden gecombineerd tot een onvergetelijke belevenis. Tel daar het prettige klimaat en lekkere eten bij op, en je begrijpt het al: het is nooit te laat voor een vakantie aan het Gardameer.

Vakanties aan het Gardameer (134)

Plaatsen aan het Gardameer

Populaire plaatsen aan het Gardameer

Omgeving

Het Gardameer is het grootste meer van Italië. Zijn afmeting van 370 vierkante kilometer gaat gepaard met een afwisselend landschap. In het noorden worden de oevers bijvoorbeeld gekenmerkt door steile kliffen en hoge bergtoppen, maar op vakantie aan het Gardameer vallen ook de schilderachtige botanische tuinen en natuurparken op. Tussen het noordelijke Riva del Garda en het veertig kilometer zuidelijker gelegen Torri del Benaco is het meer op zijn smalst. Karakteristiek voor dit deel zijn de galerijtunnels, die in de rotsen langs het water zijn uitgehouwen. Vanaf het plaatsje Garda en het tegenoverliggende Salò vormt het Gardameer een bekken.

Gardameer en cultuur

De langgerekte oevers bieden uitstekende mogelijkheden voor wandelingen en fietstochten, terwijl op het meer zelf kitesurfen en zeilen populaire watersporten zijn. Lekker op het strand liggen kan bij de zuidelijke plaatsen Peschiera en Desenzano en veel dorpjes hebben prachtige wandelpromenades en boulevards waar je ’s avonds kunt genieten op een terras of een bankje langs het water. Minder bekend is dat je bij een vakantie aan het Gardameer midden in een gerenommeerde wijnstreek verblijft. In het Wijnmuseum van Bardolino kom je alles te weten over de lokale wijncultuur. Je kunt dan meteen het Olijfoliemuseum in het stadje bezoeken.

Bezienswaardigheden aan het Gardameer

Op vakantie aan het Gardameer komen de liefhebbers van geschiedenis echter ook aan hun trekken. Veel plaatsjes rond het meer staan bekend om hun bezienswaardigheden, en een groot deel daarvan heeft een historische en soms autovrije binnenstad. Bardolino en Peschiera zijn wat dat betreft goede voorbeelden. Andere oude bouwwerken vind je in Lonato en Desenzano. Niet ver van deze dorpen ligt het bekende vestingstadje Sirmione op een schiereiland in het meer. Het beschikt over een authentiek centrum, het middeleeuwse kasteel Rocca Scaligera, Romeinse overblijfselen en oude kerken. Een vakantie aan het Gardameer heeft dus voor iedereen iets bijzonders in petto.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan het Gardameer

Best beoordeelde vakanties

Hotel Eden


9.9

10 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Eden

Appartementen Karina


9.4

24 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Karina

Hotel Piccolo Paradiso


9.3

46 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Piccolo Paradiso

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Gardameer

Vakantiepark Parco del Garda

€ 448p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies

66 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Vakantiepark Parco del Garda

Komplex Palme Royal & Suite

€ 315p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Halfpension

120 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Komplex Palme Royal & Suite

Hotel Bisesti

€ 559p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Halfpension

55 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Bisesti

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook