Vakantie Iseomeer

Weelderige groene bergen omringen het kristalheldere Lago d'Iseo of het Iseomeer in het noorden van Italië. Op de grens van de provincies Bergamo en Brescia lijken haar 65 vierkante kilometer zoet water nog niet ontdekt door de talloze watersporters en vakantiegangers die hun weg naar het nabijgelegen Comomeer weten te vinden. Goed nieuws, want je vakantie bij Lago d'Iseo is dan ook ver verwijderd van het massatoerisme, zonder ook maar iets in te boeten op natuurschoon of culturele bezienswaardigheden. De talloze dorpjes, wijngaarden, bergen en bossen die het meer omringen maken het een bestemming die de komende jaren ongetwijfeld in populariteit zal toenemen. Een mooi moment om dus nog net voor de massa de reis te maken.

Vakanties aan het Iseomeer ()

Plaatsen aan het Iseomeer

Populaire plaatsen aan het Iseomeer

Omgeving

Lago d'Iseo is een indrukwekkend schouwspel. Omringd door bergen, met in het midden van het meer zelfs een bergtop die uit het water omhoog komt, is Lago d'Iseo tegelijkertijd een van de mooiste en waarschijnlijk de minst bekende van de meren in Lombardije. Ten zuiden van het meer vind je de wijngaarden van Franciacorta, ten westen het sprookjesachtige meer van Endine en ten noorden de Valle Camonica, beroemd om haar prehistorische rotstekeningen. Het klimaat rond Lago d'Iseo is het hele jaar door relatief mild en kent lange warme zomers, maar ook een korte en koude winter. Wanneer je vakantie naar Lago d'Iseo in de maanden april tot en met oktober plaatsvindt, zal de temperatuur zelden onder de 20 graden uitkomen. Van juni tot en met augustus is het er zelfs regelmatig 30 graden of warmer.

Lago d'Iseo en cultuur

Rondom Lago d'Iseo vind je drie relatief grote dorpen, namelijk Iseo, Sernico en Lovere, en een klein aantal kleinere dorpjes. Wandelend rond het meer zie je talloze pontjes het water kriskras oversteken, maar het meest frequent varen de veerboten naar het eilandje Monte Isola. Deze talloze pontjes zijn de ideale manier om een vakantie naar Lago d'Iseo te starten: vanaf het water zie je de vele middeleeuwse kerkjes, pittoreske dorpspleinen en statige villa's uit de renaissance al liggen. Naast het toerisme is de visserij nog steeds een van de belangrijkste inkomstenbronnen zoals je direct merkt wanneer je een van de vissersdorpjes zoals Peschiera bezoekt. Hier zie je de gevangen vis aan drooglijnen hangen en zitten de vissers op de kade hun visnetten met de hand te repareren.

Bezienswaardigheden aan het Lago d'Iseo

Je ziet het direct liggen en moet er dan ook minstens een keer geweest zijn tijdens je vakantie aan het Lago d'Iseo: Monte Isola. Dit eiland midden in het meer is in feite een bergtop die uit het water omhoog steekt en is met zijn 3 kilometer lengte het grootste bewoonde zoetwatereiland van Zuid-Europa. Het natuurreservaat Torbiere del Sebino ten zuiden van het meer is een bijzondere bestemming voor iedereen die graag vogels spot. De 17 verschillende vogelsoorten die er broeden maken het niet alleen lokaal, maar ook internationaal een locatie van groot ecologisch belang. Wandelaars en vakantiegangers met een interesse in de prehistorie zullen genieten van de Val Camonica, waar je een van 's werelds grootste verzamelingen prehistorische rotstekeningen aantreft. De tekeningen staan zelfs op UNESCO's Werelderfgoedlijst.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan het Iseomeer

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook