Vakantie Lago Maggiore

Het Lago Maggiore is een bekend meer dat over de grens van Zwitserland en Italië loopt. Het ligt voor een deel in de Alpen en voor een deel in heuvellandschap. In de omgeving vind je mooie natuur en in het meer zijn verschillende eilandjes gelegen. Bekende steden in de regio zijn Ascona en Locarno. In de zomer is het er lekker warm, voor veel mensen een belangrijke reden om een vakantie Lago Maggiore te boeken. Naast veel indrukwekkende natuurverschijnselen vind je er ook historische gebouwen, winkeltjes en uitstekende eetgelegenheden. En zelfs 's avonds kun je het nog lang gezellig maken in de bars en cafés.

Vakanties aan het Lago Maggiore (4)

Plaatsen aan het Lago Maggiore

Populaire plaatsen aan het Lago Maggiore

Omgeving

Het meer is net als andere grote meren in de regio ontstaan door een gletsjer. Deze heeft het Lago Maggiore uitgeslepen en in het zuiden een soort natuurlijke dam achtergelaten. Dat is maar goed ook, want in het voorjaar zorgt het smeltwater van de bergen voor wateroverlast. In het meer leeft een unieke forelsoort die door de vele vissers gevangen worden. De directe omgeving bestaat uit heuvels en bergen die bedekt zijn met bomen. Een mooi decor om tijdens de vakantie Lago Maggiore een wandeling, fiets- of boottocht langs te maken.

Lago Maggiore en cultuur

Doordat het meer aan verschillende landen en regio's grenst vind je er ook verschillende culturele invloeden terug. De meest opvallende die je tijdens de vakantie Lago Maggiore tegenkomt is die van de nationale keukens. De Zwitserse restaurants serveren stevige maaltijden met vlees, vis en aardappelgerechten. De Italianen gaan vaak voor een lichtere maaltijd die uit meerdere hapjes bestaat. Natuurlijk zijn delicatessen zoals Zwitserse kaas en chocolade en Italiaanse wijnen volop te krijgen. In de oude binnensteden van de dorpjes kun je slenteren langs knusse boetiekjes, horecagelegenheden en bekende winkelketens.

Bezienswaardigheden aan het Lago Maggiore

De Borromeïsche Eilanden zijn de meest populaire eilandjes van het Lago Maggiore. De familie Borromeo kocht ze in de 17e eeuw. Drie andere eilanden die je tijdens de vakantie Lago Maggiore gezien moet hebben zijn de Castelli di Cannero. Deze zijn erg rotsachtig en horen bij het dorpje Cannobio, dat op zichzelf ook interessant is om te bekijken. De villa's die je tijdens de vakantie Lago Maggiore tegenkomt hebben vaak bijzondere tuinen. Je kunt vanaf Piazzale Lido met een kabelbaan naar de Mottarone, een berg van bijna 1500 meter hoog. Vanaf de top heb je een mooi uitzicht over verschillende meren. In de winter is het een wintersportgebied.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan het Lago Maggiore

Best beoordeelde vakanties

Hotel Simplon


8.6

25 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Simplon

Grand Hotel Dino


8.1

17 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Grand Hotel Dino

Hotel Royal


7.8

33 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Royal

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Lago Maggiore

Hotel Simplon

€ 462p.p.

Vertrek 29-06-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

25 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Simplon

Grand Hotel Bristol

€ 651p.p.

Vertrek 29-06-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

Grand Hotel Bristol

Hotel Royal

€ 399p.p.

Vertrek 29-06-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

33 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Royal

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Bekijk ook