Vakantie Lazio

Lazio is een regio in midden Italië die uit vijf provincies bestaat. Rome ligt in deze regio. De meeste toeristen bezoeken deze hoofdstad natuurlijk, maar de hele regio is aantrekkelijk met een afwisselende natuur en vele overblijfselen uit de Etruskische en Romeinse tijd. Ook zijn er veel stadjes met een prachtige historische kern met monumenten en andere resten uit de middeleeuwen. Tijdens je vakantie Lazio kun je natuurlijk ook lekker zonnen en watersporten op en aan de mooie zandstranden. Maar wat je ook doet, vergeet vooral niet bij je maaltijden van een heerlijke witte wijn uit de regio te genieten!

Vakanties in Lazio ()

Plaatsen in Lazio

Populaire plaatsen in Lazio

Omgeving

Lazio is grotendeels vlak tot heuvelachtig, en bergachtig in het oosten en zuiden van de regio. In het noorden vind je verschillende kratermeren, waaronder het Meer van Bolsena, dat het grootste kratermeer van Europa is. Door de vulkanische activiteit ontstonden er ook hoge rotsformaties, waarop in oude tijden onneembare dorpen werden gebouwd. Deze dorpjes zijn nauwelijks meer bewoond, maar prachtig om te zien en tijdens je vakantie in Lazio zou je in ieder geval Civita di Bagno moeten bezoeken. Het nationale park Circeo bestaat uit bossen en duinen, het ligt zo'n 100 km ten zuiden van Rome.

Lazio en cultuur

Lazio wordt - voornamelijk vanwege Rome - wel de bakermat van de westerse cultuur genoemd. Vóór de Romeinen waren het de Etrusken die er al hun culturele sporen nalieten. Bij Tarquinia aan de Tyrreense Zee ligt een van de bekendste Etruskische steden, de necropolissen staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook kathedralen en abdijen, paleizen en villa's zul je tijdens je vakantie in Lazio overal kunnen zien. Van die laatste zijn Villa Adriana en Villa d'Este bij het stadje Tivoli het bekendst. Ook de oude Romeinse weg Via Appia mag vanwege zijn aquaducten niet onvermeld blijven.

Bezienswaardigheden in Lazio

Bekende bezienswaardigheden tijdens een vakantie in Lazio - naast Rome - zijn onder andere Ostia Antica (een oude Romeinse stad), Castel Gandolfo (zomerverblijf van de Paus) en de middeleeuwse stad Tuscia. Ook de stadjes Formia en Rieti (ooit de verblijfplaats van de pausen) zijn bekend vanwege de goed bewaarde restanten uit de middeleeuwen. Het ruïnestadje Ninfa is overgroeid met vele planten en bloemen en wordt wel gezien als een van 's werelds mooiste botanische tuinen. De dorpjes Frascati en Castel Gandolfo liggen in het wijngebied Casteli Romani. Met zijn prachtige uitzichten is het van oudsher een geliefde vakantiebestemming voor de inwoners van Rome.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Lazio

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook