Vakantie Ledromeer

Het Ledromeer ligt in Noord-Italië en is ongeveer drie kilometer lang en 800 meter breed. Hiermee is het een van de kleinste meren van dit gebied. Het meer ligt vlakbij het bekende Gardameer. Het gebied rondom het Ledromeer is echter een stuk rustiger dan het vakantiegebied rondom het Gardameer. Het toerisme is er namelijk nog maar een kleine twintig jaar aan de gang. Vandaag de dag zijn er tientallen hotels, appartementen en campings waar je een heerlijk verblijf kunt hebben. Een vakantie aan het Ledromeer is geschikt voor iedereen: of je van natuur of van sfeervolle dorpjes houdt en of je gek bent op zwemmen en zonnen of liever een actieve vakantie hebt.

Vakanties aan het Ledromeer (3)

Plaatsen aan het Ledromeer

Populaire plaatsen aan het Ledromeer

Omgeving

Sinds 2012 zijn diverse dorpen rondom het Ledromeer samengevoegd tot één gemeente. Hierdoor telt de 'nieuwe' gemeente Ledro ongeveer 5500 inwoners. De omgeving rondom het Ledromeer is ideaal voor wandel- en natuurliefhebbers. Ga bijvoorbeeld voor een gemakkelijke wandeling rondom het meer of kies een van de meer gevorderde routes door de bossen en de bergen. Vanaf het Ledromeer kun je gemakkelijk afreizen naar het populaire vakantiegebied rondom het Gardameer. Hier zijn leuke trekpleisters zoals het bruisende havenstadje Peschiera del Garda en het schilderachtige Malescine.

Ledromeer en cultuur

Het Ledromeer ligt in een prachtige vallei met schilderachtige bergen en groene bossen. Door deze bijzondere ligging is een vakantie bij het Ledromeer ontzettend divers. In het hoogseizoen (de zomermaanden) is er altijd wel een cultureel evenement te vinden, zowel bij het Ledromeer als rondom het Gardameer. Het culturele en historische aspect van dit gebied zie je overal terug komen: het Gardameer was in de middeleeuwen een plaats met strategisch belang. De burchten in onder andere Malescine en Sirmione zijn hier het levende bewijs van.

Bezienswaardigheden aan het Ledromeer

Er zijn een aantal interessante bezienswaardigheden te zien rondom het Ledromeer. Zo kun je bijvoorbeeld de resten van paalwoningen uit de bronstijd bekijken in Molina di Ledro. Het naastgelegen museum Museo delle Palafitte is tevens de moeite waard wanneer je meer wilt weten over de geschiedenis van deze paalwoningen. Een ander boeiend museum is Garibaldi Museum in het plaatsje Bezzecca, waar je alles kunt lezen en bekijken over de geschiedenis van het Ledrogebied. In Mezzolago vind je een grote botanische tuin waar je diverse flora en fauna kunt ontdekken. Het kleine stadje Tiarno di Sotto is van grote historische waarde door de prachtige gebouwen, waardevolle schilderingen en de mooie centrale kerk.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan het Ledromeer

Best beoordeelde vakanties

Hotel Chalet Rifugio Al Faggio


8.6

3 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Chalet Rifugio Al Faggio

Good Life Hotel Garden


7.3

11 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Good Life Hotel Garden

Hotel Lido


0

0 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Lido

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Ledromeer

Hotel Lido

€ 252p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

Hotel Lido

Good Life Hotel Garden

€ 473p.p.

Vertrek 13-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

11 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Good Life Hotel Garden

Hotel Chalet Rifugio Al Faggio

€ 314p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Halfpension

3 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Chalet Rifugio Al Faggio

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook