Vakantie Levicomeer

Ga je in de zomer op vakantie naar het Levicomeer, dan is de eerste duik in het water veelal een grote verrassing. Het comfortabele water van het meer behoort namelijk tot het warmste in heel Zuid-Europa: Het is alsof je in een zwembad duikt! Omringd door heerlijke zandstranden die met de internationale Blauwe Vlag zijn beloond voor hun veiligheid en comfort. Het meer ligt binnen het bekende Levico Terme spa resort, waaraan het water zijn naam dankt. Talloze leuke straatjes, gezellige terrasjes en kleine winkeltjes bepalen het straatbeeld. Aan het meer zelf is het echter echt genieten. Wandelen, zwemmen, vissen en talloze watersporten beoefen je zelden fijner dan aan het Levicomeer met de indrukwekkende bergpieken van de Dolomieten in de achtergrond.

Vakanties aan het Levicomeer (6)

Plaatsen aan het Levicomeer

Populaire plaatsen aan het Levicomeer

Omgeving

Een vakantie aan het Levicomeer vier je in de Valsugana vallei, op enkele honderden meters boven het zeeniveau. Je vindt het meer in de Trentino provincie op een twintigtal kilometers van de provinciale hoofdstad Trento. De Brenta rivier, die zich een weg door de vallei kronkelt, wordt geflankeerd door talloze pittoreske dorpjes. Aan de zuidelijke oever van het meer vind je het beschermde rietgebied van Levico, waar meerdere bijzondere vogels en waterdieren hun thuis vinden. Een zeldzaamheid in de provincie, waar verder weinig van dergelijke moerasachtige gebieden te vinden zijn.

Levicomeer en cultuur

Rond het Levicomeer zijn sporen gevonden van bewoning daterend uit de vroege ijzertijd, maar het zouden de Romeinen zijn die zich er voor het eerst permanent vestigden. Toen vele eeuwen later, na afloop van de Tweede Wereldoorlog, de hele Trentino provincie van Oostenrijkse in Italiaanse handen over zou gaan was Levico Terme een bouwval. De vele bombardementen van de oorlog hadden hun sporen achtergelaten en er waren nauwelijks middelen om het gebied weer op te bouwen. Om het proces vooruit te helpen werden veel van de historische forten in de omgeving afgebroken voor bouwmaterialen, waardoor je er nu veelal ruïnes vindt waar vroeger indrukwekkende bouwwerken verrezen. Een vakantie naar het Levicomeer is echter niet compleet zonder een tocht langs de ruïnes en de enkele kastelen die deze 'bouwwerkzaamheden' wel overleefd hebben.

Bezienswaardigheden aan het Levicomeer

Voorbeelden van dergelijke overlevenden zijn bijvoorbeeld het kasteel Pergino of het kasteel van Buonconsiglio. Vooral deze laatste, op een heuvel gelegen met uitzicht over de gehele vallei, is een must voor elke vakantie aan het Levicomeer. Niet alleen is het kasteel in al haar pracht en praal gerestaureerd, het huist tegenwoordig ook een interessant museum vol kunst en cultuur uit de regio. Bezoek ook de vele indrukwekkende oude hotels en spa gebouwen die dateren uit de jaren '50 toen het Levicomeer en haar omgeving voor het eerst in trek raakte als spa bestemming.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan het Levicomeer

Best beoordeelde vakanties

Hotel Bavaria


7.8

34 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Bavaria

Hotel Ambassador


7.6

48 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Ambassador

BellaVista Relax Hotel


7.3

3 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

BellaVista Relax Hotel

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Levicomeer

Grand Hotel Imperial

€ 306p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

17 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Grand Hotel Imperial

Hotel Ambassador

€ 404p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

48 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Ambassador

BellaVista Relax Hotel

€ 397p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Halfpension

3 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

BellaVista Relax Hotel

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook