Vakantie Luganomeer

Het Luganomeer ligt op de grens tussen Zwitserland en Italië. Het is genoemd naar de stad Lugano, die de grootste stad is van het zuidelijkste kanton van Zwitserland, Ticino. Alleen al om het hoge niveau van de diverse tentoonstellingen is een vakantie aan het Luganomeer de moeite waard. Op en rond het Luganomeer kun je uiteraard allerlei watersporten beoefenen, maar er zijn ook volop mogelijkheden om in de omgeving te wandelen. Zelfs de bergen rondom het meer zijn terwille van het toerisme zeer toegankelijk gemaakt.

Vakanties aan het Luganomeer ()

Plaatsen aan het Luganomeer

Populaire plaatsen aan het Luganomeer

Omgeving

Het landschap dat je op je vakantie aan het Luganomeer aantreft, wordt gedomineerd door het Luganomeer zelf en de omringende bergen. De hoogste berg aan het Luganomeer is de Monte Generoso (1700 meter). Je kunt hem met de tandradbaan vanuit Capolago gemakkelijk bestijgen. Maak eens een boottocht en maak kennis met de patriciërshuizen en de kerk Santa Maria del Sasso in Morcote. Of bezoek een van de vele parken rond het meer, zoals het Giardino Belvedere. Vooral in het voorjaar zijn de parken een lust voor het oog, met onder meer bloeiende camelia's en magnolia's. In het milde klimaat groeien zelfs citrusvruchten en palmbomen.

Luganomeer en cultuur

Een van de bijzondere musea die je op je vakantie aan het Luganomeer bezocht moet hebben, is het Hesse-museum (Museo di Hermann Hesse) in Montagnola. Het is niet groot, maar geeft je wel een goed beeld van het leven en werk van de schrijver en schilder, die ruim een halve eeuw in Zuid-Zwitserland gewoond heeft. Ook het Museo Cantonale d'Arte, aan de Piazza Manzoni in Lugano, is zeker een bezoek waard. Hier zie je werken van bekende kunstenaars zoals Degas, Hodler en Renoir. Ook de architectuur van de Tessiner school verdient je aandacht. Voorbeelden zijn de Banca BSI en de Palazzo Ransila in Lugano.

Bezienswaardigheden aan het Luganomeer

Wil je een rustige vakantie aan het Luganomeer houden en toch veel bezienswaardigheden gezien hebben, ga dan naar Swissminiatur in Melide. Net als in Madurodam zijn hier allerlei monumenten exact nagemaakt op een schaal van 1:25. Of ga met een tandrad- of kabelbaan een van de omringende bergen op voor een schitterend uitzicht over het meer. De stad Lugano heeft een autovrije historisch centrum en talloze bouwwerken in Lombardische stijl. De Monte San Giorgio is door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Op deze berg groeien veel zeldzame planten. Ook is dit een belangrijke vindplaats van fossielen uit een vroegere zee.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan het Luganomeer

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook