Vakantie Marche

Marche (in het Nederlands Marken) is een regio in het midden van Italië. Marche heeft een gunstige ligging aan de Adriatische Zee en een aantal populaire regio’s als Toscane en Umbrië. Een vakantie naar Marche biedt veel mogelijkheden dankzij een veelzijdig landschap. Massatoerisme is hier veelal ondergeschikt aan agrotoerisme waar je op boerderijen verblijft en overdag meewerkt op het land. Maar wie zin heeft in een relaxte vakantie vindt in deze regio ook de karakteristieke combinatie van Italiaanse zon, zee en cultuur.

Vakanties in Marche ()

Plaatsen in Marche

Populaire plaatsen in Marche

Omgeving

Marche kent dankzij de aanwezigheid van de Apennijnen zowel een bergachtig als heuvelachtig landschap. Monte Vettore is met 2467 meter de hoogste top van de regio. In dit gebied is het goed wandelen door het Parco Nazionale dei Monti Sibillini waarbij een gids die kan vertellen over de lokale legenden geen overbodige luxe is. De kuststreek van Marche biedt een mengsel dat typisch is voor de Adriatische kust, met lange zandstranden bij populaire badplaatsen als San Benedetto del Tronto die worden afgewisseld met rotsachtige baaien rond Monte Conore. Hoe dan ook kun je op een vakantie in Marche genieten van kristalhelder zeewater met een heerlijke temperatuur.

Marche en cultuur

Marche werd al voor de Romeinen bewoond en behoorde tijdens zijn lange geschiedenis bij veel verschillende volkeren en staten. Dit hoor je nog steeds terug in de veelheid dialecten en accenten. De culinaire basis in Marche is vrij boers vanwege de belangrijke rol die de landbouw in de regio speelt. De kuststreek levert vanzelfsprekend heerlijke zeegerechten op als Brodetto all'anconitana (vissoep uit Ancona). Bij een vakantie in Marche hoort het beroemde pastagerecht Vincigrassi, een lasagne met vleesvulling en truffels. Marche is een vermaard wijngebied voor witte wijn dankzij de populaire Vericchio dei Castelli di Jesi.

Bezienswaardigheden in Marche

Marche is misschien minder bekend dan Toscane maar heeft wat betreft bezienswaardigheden bijna net zoveel te bieden. Ancona werd al door de Grieken opgericht en heeft talloze Romeinse ruïnes, paleizen en een curieuze kathedraal in romaanse stijl. Wie tijdens een vakantie in Marche van dorp tot dorp rijdt komt vanzelf een van de kastelen, forten of antieke theaters tegen (veel theaters worden nog steeds gebruikt voor voorstellingen.) Een klassieke bestemming is Urbino, een energieke universiteitsstad vol historische gebouwen als het Palazzo ducale. Veel dorpen en steden kennen in de zomer hun eigen feesten en festival waarbij iedereen in middeleeuwse kledij rondloopt of juist naar opera luistert.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Marche

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook