Vakantie Napolitaanse Rivièra

Als je eenmaal een vakantie aan de Napolitaanse Rivièra hebt doorgebracht, wil je vaker. Napels - dat in de middeleeuwen de grootste stad van Europa was! - Pompeii en de Vesuvius, de grotten van het eilandje Capri en de spectaculaire Amalfikust zijn de grootste lokkers. Ga je vooral om te zonnen, te duiken of voor ander watersportvertier, dan zijn de zomermaanden natuurlijk geschikt. Wil je een wat actievere vakantie en vooral ook veel zien, dan zijn het voorjaar en de vroege herfst de beste tijden. Vanuit België en Nederland zijn er rechtstreekse vluchten naar Napels.

Vakanties aan de Napolitaanse Rivièra (6)

Plaatsen aan de Napolitaanse Rivièra

Populaire plaatsen aan de Napolitaanse Rivièra

Omgeving

Vooral de aanblik van de Amalfikust met zijn steile rotspartijen waar de kleine dorpjes als het ware tegenaan hangen, de baaien en stranden en de eilandjes voor de kust gaat nooit vervelen. Iets verder het binnenland in vind je de boomgaarden met citroenen waar de streek beroemd om is. Vergeet tijdens je vakantie aan de Napolitaanse Rivièra de limoncello - citroenlikeur - of de citroenchocolade niet te proeven! De Vesuvius ligt in nationaal park Parco Nazionale del Vesuvio met een netwerk aan wandelpaden. De vulkanische eilanden Ischia en Procida zijn vruchtbare, groene eilanden met vele wijngaarden.

Napolitaanse Rivièra en cultuur

In Napels vind je volop barokke kerken en kapellen, musea en talloze monumenten, terwijl de dorpjes aan de Amalfikust goed bewaarde middeleeuwse kernen hebben. De tempels van Herculaneum, de stad die net als Pompeii bij de uitbarsting van de Vesusvius in het jaar 79 bedolven raakte, en Pompeii zelf mag je in je vakantie aan de Napolitaanse Rivièra niet overslaan. Tot de Italiaanse cultuur behoren ook de pizza's en paste, de espresso en de heerlijke wijnen. Die kun je het beste in de kleine restaurantjes en barretjes nuttigen, misschien heb je geluk en wordt het lekkers vergezeld door livemuziek.

Bezienswaardigheden aan de Napolitaanse Rivièra

Het grootste paleis van Italië, dat maar liefst 1200 vertrekken telt, vind je in Caserta, 40 km ten zuiden van Napels. Een opvallende kapel in Napels is de Capella San Severo met elementen uit de vrijmetselarij. In de crypte vind je een bizarre tentoonstelling over de experimenten van de 18e eeuwse alchemist Don Raimundo de Sangro. Bij de San Gregorio Armeno worden karakteristieke Napolitaanse kerstfiguren verkocht, ook in de zomermaanden. Het belangrijkste archeologische museum van Italië is het Museo Archeologico Nazionale in Napels, dat de hoge entreeprijs beslist waard is om in de vakantie aan de Napolitaanse Rivièra te bezoeken.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan de Napolitaanse Rivièra

Best beoordeelde vakanties

Grand Hotel Riviera


8.9

53 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Grand Hotel Riviera

Hilton Sorrento Palace


8.7

33 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hilton Sorrento Palace

Hotel Caravel


8.6

31 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Caravel

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Napolitaanse Rivièra

Grand Hotel Europa Palace

€ 574p.p.

Vertrek 15-06-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

Grand Hotel Europa Palace

Grand Hotel Riviera

€ 960p.p.

Vertrek 15-06-2019
8 dagen
Halfpension

53 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Grand Hotel Riviera

Hotel La Vue d'Or

€ 434p.p.

Vertrek 22-06-2019
8 dagen
Halfpension

Hotel La Vue d'Or

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook