Vakantie Ortameer

Het Italiaanse Ortameer is het onbekende zusje van grotere meren als Como en Maggiore. Deze onbekendheid is echter geen toeval: Het geheim wordt angstvallig bewaard door zowel de lokale bevolking als degenen die ooit op vakantie zijn geweest naar het Ortameer. Een groot deel van de charme is namelijk dat je er zeer weinig toeristen aantreft. Het doet in schoonheid echter absoluut niet onder voor de andere meren en wordt door de Milanezen zelfs liefkozend La Cenerentola of Assepoester genoemd. Een vakantie aan het Ortameer breng je dan ook door met een adembenemend uitzicht over een meer dat met recht betoverend genoemd kan worden.

Vakanties aan het Ortameer ()

Plaatsen aan het Ortameer

Populaire plaatsen aan het Ortameer

Omgeving

Het Ortameer stond tot de zestiende eeuw bekend als het Lago di San Giulio. Deze naam refereerde aan Sint Julius, de beschermheilige van de regio Piemonte, waarin je het meer vindt. Een vakantie aan het Ortameer vier je omringd door de uitlopers van de Italiaanse Alpen die een groot deel van deze regio bedekken. Een bijzonder kenmerk van het meer is het kleine eiland dat midden in haar wateren ligt. Het Isola San Giulio meet maar 140 bij 275 meter, maar vormt vanaf elk punt van de kust een kenmerkend deel van het panorama. Wil je het meer, de omringende bergen en het Isola San Giulio op hun best aanschouwen? Klim dan de Sacro Monte op. Deze heuvel aan het meer is sinds de jaren 80 een nationaal park en bevat veel moois, maar is vooral de perfecte plek om van een uitzicht over het Ortameer te genieten.

Ortameer en cultuur

Wanneer je kiest voor een vakantie aan het Ortameer ben je niet de eerste die zich tot dit bijzondere stukje Italië aangetrokken voelt. De beroemde filosoof Nietzsche zou zijn bezoek aan het meer in 1882 later omschrijven als een levensveranderende ervaring. Andere bekende bezoekers waren onder andere de Franse schrijver Balzac, die het meer zou omschrijven als een grijze parel in een groen juwelendoosje. Een deel van deze aantrekkingskracht is ook de rijke cultuur en historie van het Ortameer en het Isola San Giulio, waar je bijvoorbeeld een kapel uit de vijfde eeuw van onze jaartelling aantreft.

Bezienswaardigheden aan het Ortameer

Een vakantie aan het Ortameer is niet compleet zonder bezoek aan het Isola San Giulio. Dit kleine, sfeervolle eiland huist een Benedictijns klooster en talloze karakteristieke historische bouwwerken. Vanaf de kust hoor je regelmatig de klokken van het klooster luiden, alsof het een uitnodiging is om in de eerstvolgende boot naar het eiland te stappen. Je treft er overigens maar een enkel restaurant aan, dus je kan het best een lunch inpakken voordat je op het bootje naar Isola San Giulio stapt. Orta San Giulio, het grootste van de dorpen aan de oevers van het Ortameer, is het ideale vertrekpunt voor een wandeling naar het Sacro Monte di Orta, een nabijgelegen katholiek bedevaartsoord dat opgenomen is in de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan het Ortameer

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook