Vakantie Piemonte

Piëmont (in het Italiaans Piemonte) is een regio in het Noordwesten van Italië. De naam verwijst naar de ligging aan bergen en een vakantie naar Piemonte biedt dan ook veel natuurschoon. De regio geldt als een van de rijkste van Italië. Het klimaat verschilt duidelijk van de rest van het land. Door de invloed van de Alpen zijn de zomers relatief koel en kan het in juni regelmatig regenen. Piemonte is met de auto eenvoudig via Zwitserland te bereiken. Turijn heeft een vliegveld en ligt op het traject van hogesnelheidstreinen.

Vakanties in Piemonte ()

Plaatsen in Piemonte

Populaire plaatsen in Piemonte

Omgeving

Op vakantie in Piemonte zul je verschillende landschappen tegenkomen naast de Alpen. Langhe, in het zuidoosten van de regio, is heuvelachtig en een deel behoort tot de Povlakte (vernoemd naar de belangrijke rivier die er doorheen loopt.) Omdat Piemonte een vruchtbaar gebied is, kent het allerlei soorten akkerbouw. Als groot contrast geldt vooral hoofdstad Turijn (Torino) waar belangrijke bedrijven als Olivetti en FIAT vandaan komen. Lago Maggiore, een van de grootste meren van het land, is vanwege zijn schoonheid een traditionele bestemming voor toeristen. Val Grande National Park vormt een ruig natuurgebied waar wandelaars en bergbeklimmers hun hart kunnen ophalen.

Piemonte en cultuur

Piemonte is tot de negentiende eeuw een onafhankelijke regio geweest. Nog steeds spreekt een deel van de bevolking de streektaal Piëmontees. De regio wordt ook geroemd om zijn gastronomie. Bekend zijn de witte truffels uit Langhe en kazen als Castelmagno en Murazzano. Veel vakanties in Piemonte veranderen dan ook in een culinaire trip langs rustieke dorpjes waar men typische gerechten eet als risotto met eekhoorntjesbrood of het boerse Fritto Misto. De wijncultuur neemt een centrale plek in en Piemonte kent een aantal beroemde wijnen als Barbaresco, Barbera d'Asti en Barolo.

Bezienswaardigheden in Piemonte

Een vakantie naar Piemonte is ook een duik in een rijke geschiedenis waarin het adellijke Huis van Savoye eeuwenlang een hoofdrol speelde. De Romeinse tijd, Renaissance en Barok hebben op cultureel gebied hun sporen achtergelaten in talloze dorpjes, abdijen, villa’s en paleizen. Wie Lago Maggiore bezoekt, doet er goed aan om naar het eiland Isola Bella te varen waar een beroemd barok kasteel met prachtige tuinen is te vinden. Turijn kent een mooi centrum waar de bezoeker meerdere paleizen vindt zoals het majestueuze Pallazo Reale. In de kathedraal hangt de beroemde lijkwade waarop de afdruk van Jezus te zien zou zijn. De imposante Mole Antonelliana waarin het nationale filmmuseum huist, bepaalt al jaren het stadsgezicht.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Piemonte

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook