Vakantie Puglia

Een vakantie naar Puglia betekent een bezoek aan de hak van de Italiaanse laars. Puglia (in het Nederlands Apulië) is een uitgerekte regio met een zeer gunstige ligging aan de Adriatische Zee en Ionische Zee. De streek biedt een mooi mengsel van zon, zee, woeste natuur en klassieke cultuur. De hoofdstad Bari heeft een internationaal vliegveld. Bari is ook populair onder vakantiegangers die met de veerboot diverse Griekse eilanden aandoen. Puglia kent een typisch mediterraan klimaat met warme zomers, milde winters en weinig neerslag. De gemiddelde temperatuur in juli ligt op 29 ˚C.

Vakanties in Puglia (4)

Plaatsen in Puglia

Populaire plaatsen in Puglia

Omgeving

Puglia wordt gekarakteriseerd door industriële gebieden rond de grote kuststeden en een ruig platteland, met name in het gebied Murge. Het toeristische centrum bevindt zich op het schiereiland Gargano (het spoor in de Italiaanse laars). De populaire kustplaatsen als Vieste worden in dit gebied afgewisseld met beboste kustlijnen die vaak loodrechte rotswanden kennen. Een vakantie in Puglia betekent gegarandeerd een confrontatie met het heldere zeewater dat je betovert met zijn kleur, ergens tussen groen en blauw in. Boven Gargano liggen de Isole Tremiti, een vijftal eilanden met de status van natuurgebied die populair zijn bij duikers.

Puglia en cultuur

Sinds de klassieke oudheid kent Puglia een sterke Griekse invloed. Sommige steden als Gallipoli hebben zelfs een uitgesproken Griekse uitstraling. Elk dorpje heeft naast zijn eigen sfeer ook typische gerechten, bijvoorbeeld moniceddhri (in kleine potten gestoofde slakken). De vis in de buurt van Gallipoli wordt geroemd, zoals de lokale vissoep zal bewijzen. De Grieken introduceerde ook de wijnbouw en een vakantie in Puglia is ondenkbaar zonder te proeven van de robuuste wijnen gemaakt van druiven als Negroamaro of Malvasia. Wie in Puglia over straat loopt zal naast Italiaans ook een aantal dialecten kunnen beluisteren. Zo kent de stad Bari zijn eigen taal die voor buitenstaanders onverstaanbaar is .

Bezienswaardigheden in Puglia

Een vakantie in Puglia is onvoorstelbaar zonder een bezoek aan de trulli van Alberobello, traditionele huizen met vreemde puntdaken. Een van de parels om doorheen te wandelen is Ostuni dat de bijnaam De Witte Stad heeft en waar je vanaf het historische centrum uitkijkt over zee. In de middaghitte is een bezoekje aan een van de vele kerken een welkome afwisseling. In Otranto staat een romaans-gotische kathedraal die beroemd is om zijn mozaïekvloer vol legendarische figuren en merkwaardige symboliek. Wie niet genoeg krijgt van legendes bezoekt Santa Maria di Leuca dat vroeger werd gezien als het eindpunt van de wereld.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Puglia

Best beoordeelde vakanties

Hotel en appartementen I Melograni & Baia degli Aranci


9

7 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel en appartementen I Melograni & Baia degli Aranci

Grand Hotel Masseria St. Lucia


8.5

25 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Grand Hotel Masseria St. Lucia

Dolmen Sport Resort


7.9

10 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Dolmen Sport Resort

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Puglia

Dolmen Sport Resort

€ 435p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
All inclusive

10 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Dolmen Sport Resort

Grand Hotel Masseria St. Lucia

€ 341p.p.

Vertrek 13-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

25 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Grand Hotel Masseria St. Lucia

I Turchesi Club Village

€ 448p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

17 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

I Turchesi Club Village

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook