Vakantie Sardinië

Sardinië (Sardegna) is een Italiaans eiland in de Middellandse Zee. De prachtige natuur, kleine strandjes verborgen in baaien en een subtropisch Mediterraan klimaat hebben Sardinië tot een klassieke vakantiebestemming gemaakt die vooral populair is onder Italianen. Naast Italiaans spreekt men op het eiland Sardijns en een aantal dialecten als Algherees en Nuorees. Voor een vakantie naar Sardinië kun je het beste een vliegtuig nemen; het eiland beschikt over drie internationale vliegvelden. De vliegtijd van Amsterdam naar Cagliari bedraagt ongeveer 2 uur en 11 minuten. Ook zijn er een groot aantal veerdiensten naar het Italiaanse vasteland en steden als Marseille en Barcelona.

Vakanties op Sardinië (23)

Plaatsen op Sardinië

Populaire plaatsen op Sardinië

Omgeving

Sardinië is na Sicilië het een na grootste eiland van de Middellandse Zee. Het eiland ligt tussen de Zee van Sardinië en de Tyrreense Zee. De kust is over het algemeen rotsachtig en wordt soms afgewisseld met lange rechte kuststroken. Sardinië kent veel kleine eilandjes die soms bewoond worden en zich lenen voor spannende ontdekkingstochten per boot. Het binnenland is bergachtig met als hoogste punt Punta La Marmora (1.834 meter). Voor zowel zon- als natuurliefhebbers is een vakantie in Sardinië genieten. In de zomer valt er vrijwel geen regen en de gemiddelde temperatuur ligt in juli rond 25˚Celsius.

Sardinië en cultuur

Het eiland kent een lange geschiedenis die teruggaat tot prehistorische tijden. Feniciërs, Romeinen en de middeleeuwen hebben hun sporen achtergelaten en tot 1861 vormde Sardinië met de regio Piëmont een autonoom koninkrijk. Tijdens een vakantie in Sardinië maak je kennis met een eigen cultuur die soms afwijkt van het Italiaanse vasteland. Dit zul je merken op culinair gebied met een keuken die vele soorten vis gebruikt. De kazen van het eiland worden ook geroemd. De bewoners van Sardinië zijn trots op hun lokale cultuur die vaak met festivals wordt gevierd. Zo steekt men in juni overal de vreugdevuren van San Giovanni aan.

Bezienswaardigheden op Sardinië

Een vakantie op Sardinië is niet compleet zonder een bezoek aan een van de vele nuraghi. Deze prehistorische ruïnes zijn waarschijnlijk overblijfsels van forten. Bezoekers die houden van geschiedenis zullen gefascineerd raken door de restanten van de Punische havenstad Oristano. In de buurt vind je het schilderachtige Bossa met een mooi historisch centrum en kasteel. Het loont de moeite om landinwaarts te reizen waar prachtige herdersdorpjes zijn te vinden. Hoofdstad Cagliari biedt veel voor de toerist, van stadsmuren tot Romeins amfitheater, waarbij de beroemde flamingo’s natuurlijk niet vergeten mogen worden.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur op Sardinië

Best beoordeelde vakanties

Hotel Liscia Eldi


9.5

31 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Liscia Eldi

Resort & Spa Le Dune


9.5

22 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Resort & Spa Le Dune

Resort Valle dell'Erica


9.7

6 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Resort Valle dell'Erica

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Sardinië

Appartementen Costa Rei

€ 278p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies

12 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Costa Rei

Complessi Residentiali Il Sole

€ 329p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies

1 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Complessi Residentiali Il Sole

Grande Baia Resort & Spa

€ 626p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Halfpension

4 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Grande Baia Resort & Spa

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook