Vakantie Sicilië

Sicilië is een eiland dat hoort bij Italië. Het ligt in de Middellandse Zee ten zuidwesten van de regio Calabrië in de laars van het vasteland en relatief gezien dicht bij Tunesië aan de Noord-Afrikaanse kust. Sicilië is in de loop van de geschiedenis overheerst geweest door Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, Normandiërs en Spanjaarden. Wie zijn vakantie op Sicilië viert, zal merken dat al deze volken hun etnische sporen hebben nagelaten op het eiland. In de steden wonen veel migranten, die voornamelijk afkomstig zijn uit de Volksrepubliek China en Afrika. Naast Italiaans wordt op het eiland ook Siciliaans gesproken.

Vakanties op Sicilië (11)

Plaatsen op Sicilië

Populaire plaatsen op Sicilië

Omgeving

Sicilië vormt in feite een voortzetting van het Apennijns Schiereiland. Aan de zuidkant komen zandstranden voor. De oostzijde van het eiland wordt gedomineerd door de imposante vulkaan de Etna, de grootste actieve vulkaan van Europa. Door de vulkanische activiteit bezit Sicilië veel modder- en warmwaterbronnen. Het binnenland is heuvelachtig met op diverse plaatsen steenmassa’s waarop dorpen en steden gebouwd zijn. De bodem bestaat uit zeer vruchtbare kleigrond. Een vakantie op Sicilië doet je beseffen hoe droog en warm het in de zomer op het eiland is: de rivieren staan veelal droog, terwijl ze ’s winters bij hoge waterstanden ernstig kunnen overstromen.

Sicilië en cultuur

Door de ligging in de Middellandse Zee heeft Sicilië culturele invloeden van diverse volkeren meegekregen. Wie een rondreis maakt tijdens een vakantie op Sicilië zal dit zeker ervaren. Het eiland bezit prachtige historische steden zoals de hoofdstad Palermo, maar ook Syracuse, Agrigento en Messina zijn zeer de moeite waard. Wie het bergachtige binnenland intrekt, zal pittoreske dorpjes ontdekken waar je de authentieke Siciliaanse sfeer proeft en waar de bevolking je gastvrij onthaalt met altijd lekker eten, want de keuken van het eiland is ongeëvenaard. Typisch Siciliaanse lekkernij is een broodje ijs. Het eiland staat bekend als bakermat van de maffia.

Bezienswaardigheden op Sicilië

Een vakantie Sicilië brengt je langs veel bezienswaardigheden. In de hoofdstad Palermo vind je mooie kerken, paleizen en gebouwen met duidelijke Arabische, Romeinse, en Byzantijnse invloeden zoals het Teatro Massimo en het Teatro Politeamo. De stad heeft schitterende pleinen met fraaie fonteinen. Ook de havenstad Syracuse bezit diverse fraaie monumentale gebouwen met name uit de Griekse periode. Over het hele eiland verspreid vindt men diverse tempels. Ook de stad Catania, aan de voet van de Etna, bezit prachtige theaters en een fraaie kathedraal, evenals Messina, met een dom daterend uit de middeleeuwen met een ernaast gebouwde klokkentoren.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur op Sicilië

Best beoordeelde vakanties

Hotels Antares - Olimpo - Terrazze


9.3

54 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotels Antares - Olimpo - Terrazze

Acacia Resort


9.1

27 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Acacia Resort

Hotel Ariston


7.8

93 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Ariston

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Sicilië

Caesar Palace

€ 438p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

39 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Caesar Palace

Sentido Acacia Marina

€ 644p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Halfpension

Sentido Acacia Marina

Santa Lucia e le Sabbie d'Oro

€ 334p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

137 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Santa Lucia e le Sabbie d'Oro

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook