Vakantie Toscaanse Kust

Als je denkt aan de Toscaanse kust denk je waarschijnlijk aan glooiende groene heuvels, pittoreske dorpjes en uitgestrekte zandstranden voor een helderblauwe zee. In dat geval heb je het niet mis: tijdens een vakantie aan de Toscaanse kust kun je van dit alles gaan genieten. Het gebied heeft echter nog veel meer te bieden. Wist je bijvoorbeeld dat het de bakermat is van de Etruskische beschaving, de voorgangers van de Romeinen? Of dat je er een heus skiresort vindt op de berg Amiata? De kust van Toscane heeft voor bezoekers talloze verrassingen in petto die het een gevarieerde, gedenkwaardige vakantiebestemming maken.

Vakanties aan de Toscaanse Kust (30)

Plaatsen aan de Toscaanse Kust

Populaire plaatsen aan de Toscaanse Kust

Omgeving

Een vakantie aan de Toscaanse kust heeft vooral veel zon, zee en natuur voor je in petto. In het noorden vind je zandstranden die opgaan in de uitlopers van de Apennijnen, met daarachter uitgestrekte dennenbossen. Ga je iets naar het zuiden, dan vind je het vlakkere Toscaanse landschap waar groene heuvels de panorama's bepalen. Het natuurpark van Migliarino San Rossore is een gedenkwaardig schouwspel, maar even verderop is het het woud van Tombolo dat je zal verbazen. Dit uitgestrekte eikenbos is namelijk niet natuurlijk ontstaan, maar het gevolg van bewuste aanplanting in de achttiende eeuw. Het bos is aangelegd om de achterliggende gebieden te beschermen tegen de zoute zeewind van de nabijgelegen zee.

Toscaanse Kust en cultuur

De cultuur van de Toscaanse kust is een mengelmoes van de vele grote beschavingen die zich er in de loop der millennia vestigden. Van de vroege Etrusken naar de Romeinen en de verlichting van de Italiaanse Renaissance heeft ieder tijdperk zijn sporen op de regio en haar cultuur achtergelaten. Tegenwoordig verwachten we van een vakantie aan de Toscaanse kust vooral la dolce vita, waar eten en drinken van het allergrootste belang is. Maar deze cultuur van genieten heeft tegelijkertijd enkele van de meest bijzondere uitingen van kunst en vakmanschap voortgebracht die de wereld kent. Ter illustratie: de Toscaanse kustregio kent maar liefst zeven objecten UNESCO werelderfgoed. Dat is meer dan heel Australië, Egypte of Kroatië!

Bezienswaardigheden aan de Toscaanse Kust

Een vakantie aan de Toscaanse kust is niet compleet zonder je te verdiepen in de rijke culturele geschiedenis van het gebied. De zeven UNESCO werelderfgoedlocaties vormen daarvoor het perfecte uitgangspunt. Vergaap je aan de weelderige pracht en praal van Florence, de geboorteplaats van de Italiaanse renaissance, of bezoek de Medici Villas, waar een van de machtigste families uit de geschiedenis van Europa het internationale politieke toneel bespeelde. Het beroemde Piazza dei Miracoli met de leunende toren van Pisa en de Orcia vallei met haar zacht glooiende heuvels vormen maar een selectie uit al het moois dat je hier mag verwachten.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan de Toscaanse Kust

Best beoordeelde vakanties

Hotel Andreaneri


9.1

16 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Andreaneri

Vakantiedorp Villaggio Orizzonte


9

26 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Vakantiedorp Villaggio Orizzonte

Park Hotel Marinetta


8.8

29 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Park Hotel Marinetta

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Toscaanse Kust

Mercure Tirrenia Green Park

€ 488p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

11 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Mercure Tirrenia Green Park

Garden Toscana Resort

€ 620p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Halfpension

8 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Garden Toscana Resort

SENTIDO Toscana Charme Resort

€ 700p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

SENTIDO Toscana Charme Resort

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Bekijk ook