Vakantie Trentino

Rust en ontspanning tussen de pieken van de Dolomieten, dat is waar een vakantie in Trentino om draait. Dat het hier niet altijd zo rustig is geweest merk je echter al snel aan de vele burchten en kastelen die duiden op een rumoeriger verleden. Het gebied heeft bijvoorbeeld lange tijd als zelfstandig bisdom geopereerd en is zelfs ruim een eeuw lang een Oostenrijkse provincie geweest. De tijd van invasies en marcherende legers ligt echter in een ver verleden. Tegenwoordig is Trentino de plek voor een heerlijke skivakantie of waar je 's zomers aan de oevers van het Gardameer van de zon geniet.

Vakanties in Trentino (99)

Plaatsen in Trentino

Populaire plaatsen in Trentino

Omgeving

Tijdens je vakantie in Trentino kan je niet om de alomtegenwoordige bergen heen. De Dolomieten, onderdeel van de Alpen, bepalen hier overal waar je gaat het panorama. Zo ook in de Adige Vallei, waar je de belangrijkste dorpen en steden van de provincie vindt. De vallei, genoemd naar de rivier de Adige, verbindt Italië met het noorden van Europa en huisvest onder andere Trento, de hoofdstad van de provincie. De talloze andere valleien hebben echter elk hun charmes, zoals bijvoorbeeld de boomgaarden van de Non Vallei of de Duitssprekende enclave van de Valle dei Mocheni.

Trentino en cultuur

Trentino, een provincie die eens een onafhankelijk bisdom was en daarna tot het einde van de Eerste Wereldoorlog deel uitmaakte van het Habsburgse Rijk is tegenwoordig vooral heel erg Italiaans. Na de annexatie van het gebied door de Italianen zou de overheid massale immigratie op gang brengen om zo de Italiaanse taal en cultuur in de regio te stimuleren. Aan de architectuur en bezienswaardigheden van de provincie merk je tijdens je vakantie in Trentino echter al snel dat dit in het verleden anders is geweest. In de keuken van de provincie zijn gerechten als de karakteristieke zelten kerscake een manier om deze geschiedenis niet alleen te zien, maar ook te proeven.

Bezienswaardigheden in Trentino

Een vakantie in Trentino is niet compleet zonder bezoek aan het Gardameer. Of het nu in de heerlijke Italiaanse zomerzon is of in de winter met besneeuwde bergen in de achtergrond, je vindt hier altijd wel wat te doen. Een andere must is Trento, de stad die de provincie haar naam gaf. Je vindt hier kastelen, musea, paleizen en Romeinse ruïnes in een stad die daarnaast nog talloze leuke restaurants en uitgaansgelegenheden huisvest. Wanneer je Trento bezoekt, mag je het Castello del Buonconsiglio e Torre dell'Aquilla niet missen. Dit kasteel uit de dertiende eeuw huisvestte in het verleden de machtige bisschoppen van Trento en is nu een gigantisch groot museum.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Trentino

Best beoordeelde vakanties

Hotel Madatsch


9.9

21 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Madatsch

Hotel Angelo Engel


9.7

109 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Angelo Engel

Hotel Leitlhof Dolomiten


9.9

16 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Leitlhof Dolomiten

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Trentino

Hotel Leitlhof Dolomiten

€ 1.084p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Halfpension

16 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Leitlhof Dolomiten

Hotel Der Mesnerwirt precious moments

€ 653p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Halfpension

Hotel Der Mesnerwirt precious moments

Hotel Salgart

€ 486p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Halfpension

1 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Salgart

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook