Vakantie Umbrië

Vakantie in Umbrië voelt als reizen door een kunstgeschiedenisboek. Dit groene hart van Italië, dat ook bekend staat als de streek van Fransiscus van Assisi, heeft niet alleen een prachtig heuvelachtig landschap, de vele stadjes hebben ook nog hun authentiek Italiaans karakter behouden. Ook zijn er eindeloos veel kerken en musea te ontdekken waar beroemde parels uit de vroege Italiaanse kunst te zien zijn. Umbrië is heerlijk voor een langere vakantie, bijvoorbeeld op een camping aan een strandje bij het betoverende Lago Trasimeno. Maar wie het kloppend hart van Italië ten volle wil ervaren maakt een rondreis langs de dorpen en plaatsjes en laat zich meevoeren terug in de tijd.

Vakanties in Umbrië (1)

Plaatsen in Umbrië

Populaire plaatsen in Umbrië

Omgeving

De streek Umbrië ligt midden in Italië en wordt geflankeerd door Toscane in het westen en in het oosten door de streek Marche en de grillige Apennijnen. Een belangrijk deel van het gebied ligt in de groene vallei waardoor de Tiber stroomt. Eindeloze olijfboomgaarden en wijngaarden, vooral bij het wijndorpje Montefalco, domineren het beeld, maar ook zonnebloemen bloeien er volop. De ommuurde dorpjes en steden zijn vaak tegen de heuvels aangebouwd en ze worden dan ook gekenmerkt door hun intieme pleintjes en steile straatjes. De hoofdstad is Perugia en is met zijn middeleeuwse stadscentrum erg de moeite waard om te bezoeken. Ook huisvest het sinds 1308 een universiteit.

Umbrië en cultuur

Umbrië werd gevormd rond de 6e eeuw voor Christus. Dat deze streek in de vroeg Romeinse periode en de middeleeuwen met zijn vorstendommen tot grote bloei kwam, zie je tijdens een vakantie in Umbrië overal terug. Ook ontwikkelde de religie zich in die tijd sterk en zo kwamen de vele basilieken en kerken tot stand met hun religieuze fresco’s, schilderingen en beeldhouwwerk in hout en steen. Ook is het een streek die veel heiligen voortbracht, waarvan de bekendste Fransiscus van Assisi is. De basiliek van Assisi, met daarin de beroemde fresco’s van de schilders Giotto en Cimabue, is ook nu nog een belangrijk bedevaartoord.

Bezienswaardigheden in Umbrië

Genieten van cultuur, natuur en de Italiaanse gastronomie is tijdens een vakantie in Umbrië perfect te combineren. En sportieve fietsers en wandelaars kunnen ook hier hun hart ophalen aan de prachtige wegen en natuurpaden. Wie wil weten waar alle schatten en fresco’s uit de kunstboeken zijn te vinden gaat met een goede reisgids op stap. De bekendste parels zijn ongetwijfeld de plaatsen Gubbio, aan de voet van het indrukwekkende bergmassief Monte Cucco bij de Appenijnen, Orvieto, dat hoog uittorent op een turfstenen rots, Spoleto, met de beroemde brug Ponte delle Torri en het Romeinse amfitheater, en Spello, een van de best bewaarde stadjes van de streek.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Umbrië

Best beoordeelde vakanties

Hotel Villa Paradiso Village


7

151 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Villa Paradiso Village

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Umbrië

Hotel Villa Paradiso Village

€ 385p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
All inclusive

151 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Villa Paradiso Village

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook