Vakantie Venetiaanse Rivièra

De Venetiaanse Rivièra is een andere benaming voor de kuststrook rond Venetië. De bekende 'Stad van Bruggen' ligt in het noordoosten van Italië aan de Adriatische Zee. Het kustgebied wordt gekenmerkt door stranden, moerasgebieden, rivierdelta’s en eilanden. Venetië zelf is gebouwd op ruim honderd kleine eilandjes die in de Lagune van Venetië liggen. Als je voor een vakantie aan de Venetiaanse Rivièra bent, moet je zeker een uitstapje maken naar deze beroemde stad. Rond Venetië vind je diverse aantrekkelijke toeristenplaatsjes en vakantiebestemmingen verspreid over een lengte van vele tientallen kilometers. De bekendste daarvan zijn Lido di Jesolo, Cavallino en Caorle.

Vakanties aan de Venetiaanse Rivièra (37)

Plaatsen aan de Venetiaanse Rivièra

Populaire plaatsen aan de Venetiaanse Rivièra

Omgeving

Water speelt een bepalende factor in het landschap van de Venetiaanse Rivièra. Niet alleen omdat het aan zee ligt, maar ook vanwege het aldoor stijgende waterpeil. Dit is vooral goed merkbaar in Venetië, maar in de omgeving vind je tevens landbouwgebieden en bossen. Wil je tijdens je vakantie aan de Venetiaanse Rivièra vooral in de zon liggen, dan kan dat ook. De meeste zandstranden en resorts liggen ten oosten van Venetië. Het Lido di Venezia is een langgerekte landstrook pal voor de waterstad, en vormt de buffer tussen de lagune en de Adriatische Zee. Het is daarmee een uitstekende locatie voor zonaanbidders.

Venetiaanse Rivièra en cultuur

Een vakantie aan de Venetiaanse Rivièra is niet compleet zonder in Venetië te zijn geweest. Afgezien van de vele bezienswaardigheden leent de stad zich natuurlijk bij uitstek voor een gondelvaart. Als je het centrum van Venetië wilt bezoeken zijn de 160 kanalen en grachten onmisbare vervoersaders. Het is namelijk niet mogelijk om de binnenstad met de auto te bereiken. Behalve de traditionele gondels zijn er moderne waterbussen. De toeristengebieden van de Venetiaanse Rivièra richten zich vooral op strandliefhebbers. Daarnaast kun je in de buurt van Lido di Jesolo een gezellig dagje in het pretpark Waterpark Aqualandia doorbrengen.

Bezienswaardigheden aan de Venetiaanse Rivièra

Bestemmingen als Caorle, Cavallino en Lido di Jesolo moeten het niet hebben van hun bezienswaardigheden. Toch hoeven cultuurliefhebbers op vakantie aan de Venetiaanse Rivièra deze plaatsjes niet helemaal links te laten liggen. Zo beschikt Caorle over karakteristieke gekleurde huizen, pittoreske oude straatjes, gezellige pleintjes en de fotogenieke Sint-Stefanuskathedraal uit de elfde eeuw. In het centrum van Jesolo bij Lido di Jesolo staan ook enkele fraaie kerkgebouwen. De meeste monumentale bouwwerken vind je echter in Venetië. Het centrale plein Piazza San Marco is met onder andere de Basiliek van San Marco en het Dogepaleis de bekendste toeristische trekpleister.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan de Venetiaanse Rivièra

Best beoordeelde vakanties

Holiday Aparthotel


9

9 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Holiday Aparthotel

Green Village Resort


8.4

38 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Green Village Resort

Hotel Heron


8.6

6 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Heron

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Venetiaanse Rivièra

Hotel Bembo

€ 519p.p.

Vertrek 13-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

3 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Bembo

Hotel Brioni Mare

€ 479p.p.

Vertrek 13-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

Hotel Brioni Mare

Lino delle Fate Eco Village

€ 777p.p.

Vertrek 13-07-2019
8 dagen
Logies

Lino delle Fate Eco Village

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook