Vakantie Istrië

Of je nu kiest voor 'blauw Istrië' en haar stranden of naar de binnenlanden trekt om daar 'groen Istrië' te verkennen, een vakantie in Istrië heeft alles wat je van een Mediterrane reis zou verwachten. Het hartvormige schiereiland ten zuiden van Trieste in Italië loopt over van de pittoreske dorpjes die de heuvels en rotsachtige kustlijn bedekken. Je vindt er altijd talloze terrasjes waar je van een goed glas lokale wijn geniet terwijl de zon ondergaat voor een zachte Mediterrane avond. De geuren van olijfbomen, de zee en de vele wijngaarden maken het plaatje compleet. Het lijkt wel een sprookje!

Vakanties in Istrië (50)

Plaatsen in Istrië

Populaire plaatsen in Istrië

Omgeving

De natuur speelt een grote rol in Istrië. Hoewel er maar één nationaal park is, op de Brijuni-eilanden, zijn er talloze verschillende beschermde natuurgebieden van de kust tot in de bergen. De hoogste piek van Istrië, in het Ucka gebergte, huist bijvoorbeeld verschillende beschermde planten- en dierensoorten. In het onderwaterlandschap van da Lim baai vind je talloze bijzondere vissen en het Datule gebied dicht bij Barbariga is beschermd vanwege de talloze paleontologische ontdekkingen die er worden gedaan. Tijdens een vakantie in Istrië valt de grote hoeveelheid groen direct op, een gevolg van de regelmatige regenval gecombineerd met het warme Mediterrane klimaat. Hoewel het er vaak iets koeler is dan in het nabijgelegen Dalmatië geniet je er nog steeds van warme zomers en (erg) zachte winters.

Istrië en cultuur

De cultuur van Istrië is enerzijds erg beïnvloed door het nabijgelegen Italië, maar heeft tegelijkertijd duidelijk een eigen karakter. Een karakter dat je nergens duidelijker ervaart dan in het vissersdorp Rovinj, een populaire dagtrip tijdens een vakantie in Istrië. Stap in een batana, een roeiboot met een platte bodem, en laat je meevoeren door de vissers terwijl ze hun bijzondere lokale vissersliederen zingen. De stijl van zingen, waarbij gedeeltelijk door de neus wordt gezongen, is zo ongewoon dat deze terug te vinden is op de lijst met werelderfgoed van UNESCO. Ongewoon is ook de bonte verzameling verschillende bouwstijlen die je in veel plaatsen tegenkomt: Overblijfselen uit de tijd van de Romeinse overheersing, grootse Venetiaanse bouwwerken en burchten van het Habsburgse keizerrijk staan hier zij aan zij.

Bezienswaardigheden in Istrië

Een van de populairste en meest herkenbare bezienswaardigheden van Istrië is het amfitheater van Pula. Ruim 2.000 jaar geleden konden hier zo'n 23.000 mensen gelijktijdig naar gladiatoren, wilde dieren en andere attracties kijken. Het is echter meer dan een monument dat herinnert aan de Romeinse wortels van de regio: Een vakantie in Istrië is niet compleet zonder een concert, toneelvoorstelling of film in het amfitheater gekeken te hebben. De Brujuni-eilanden zijn ook absoluut een bezoek waard. Los van de wilde natuur van het gebied kan je hier bijvoorbeeld aan de kust de miljoenen jaren oude pootafdrukken van dinosaurussen zien.

Taal

De officiële taal in Kroatië is het Kroatisch. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Kroatië heeft als betaalmiddel de Kuna. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Kroatië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Kroatië zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Kroatië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Kroatië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 192, ambulance: 194 en brandweer: 193.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/kroatie/

Kraanwater

Het kraanwater in Kroatië is veilig te drinken.

De temperatuur in Istrië

Best beoordeelde vakanties

Valamar Club Tamaris & Casa Palma


9.8

42 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Valamar Club Tamaris & Casa Palma

Hotel Valamar Zagreb


8.9

141 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Valamar Zagreb

Hotel & Casa Valamar Sanfior


9

18 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel & Casa Valamar Sanfior

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Istrië

Verudela Beach & Villa Resort

€ 476p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies

18 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Verudela Beach & Villa Resort

Hotel Mimosa / Lido Palace

€ 399p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

10 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Mimosa / Lido Palace

Aminess Hotel Maestral

€ 599p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

35 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Aminess Hotel Maestral

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Bekijk ook