Vakantie Nederland

Nederland is een prachtig land om op vakantie te gaan. Veel Nederlanders blijven ieder jaar in eigen land en zoeken de meest mooie plekjes op om zo tijdens de vakantie Nederland te ontdekken. Iedere provincie biedt weer iets anders. Zo kun je in Friesland genieten van de Friese meren of ga je naar de kust van de Waddeneilanden, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. Of kies je toch voor de groene omgeving van Noord-Brabant. Waar je ook naar toe gaat in Nederland, je kunt overal prachtige bezienswaardigheden en natuurgebieden ontdekken. Of maak eens een stedentrip en bezoek als toerist Rotterdam, Amsterdam of Groningen. Maak een stadswandeling of een rondvaart en geniet van de muziek uit een draaiorgel. Nederland is mooi. Helemaal als je op vakantie bent.

Vakanties in Nederland (74)

Regio's in Nederland

Populaire regio's in Nederland

Vakantie Limburg (NL)

Vakantie Limburg (NL)

Kies uit 11 accommodaties.

Bekijk deze regio (11)
Vakantie Limburg (NL)
Vakantie Drenthe

Vakantie Drenthe

Kies uit 3 accommodaties.

Bekijk deze regio (3)
Vakantie Drenthe
Vakantie Zeeland

Vakantie Zeeland

Kies uit 8 accommodaties.

Bekijk deze regio (8)
Vakantie Zeeland

Omgeving

De natuur van Nederland is beeldschoon, maar soms moet je het even zoeken. Maak je een stedentrip? Stap dan ook eens in de auto en rij door de omgeving. Buiten iedere stad ligt wel een prachtig waterrijk natuurgebied vol groen en wilde vogels of dieren. Oerossen bijvoorbeeld of wilde paarden. Het is zeker de moeite waard om tijdens een vakantie Nederland te gaan bekijken op de fiets of te voet. Naargelang waar je de vakantie viert, kun je naar zee, de Waddeneilanden of even over de grens naar België of Duitsland als je nog meer van de omgeving wilt genieten.

Nederland en cultuur

De Nederlandse cultuur bestaat uiteraard uit molens, draaiorgels en haring happen aan de viskraam. Maar er is natuurlijk veel meer. Nederland heeft een multiculturele samenleving die vooral in de grote steden heel zichtbaar is. Naast tulpen en klompen kun je dus ook een moskee of islamitische tempel tegenkomen. Voetbal hoort ook tot de Nederlandse cultuur, evenals Carnaval, een groots sinterklaasfeest en gezellige kerstmarkten. Ontdek tijdens je vakantie Nederland op een heel andere manier door zelf toeristische attracties te gaan doen, zoals een rondvaart of je verkleden in Volendam. Zo ontdek je zelf de echte Nederlandse cultuur.

Bezienswaardigheden in Nederland

Volgens onderzoek van de ANWB blijkt dat Nederland de meeste uitjes kent per vierkante meter ter wereld. Dat betekent dat er veel te doen en te zien is. Denk maar eens aan de vele musea, pretparken en dierenparken die ik in iedere stad en provincie wel te vinden zijn. Maar er is meer te zien tijdens een vakantie in Nederland. Wat dacht je bijvoorbeeld van verschillende oude Kastelen, zoals Slot Zuylen of Slot Loevestein. Bezoek de bunkers van de Stelling Amsterdam langs het water. Of beklim verschillende torens, zoals de Euromast, Domtoren of Martinitoren. Er valt in Nederland veel te ontdekken.

Praktische informatie over Nederland

Taal

De officiële taal in Nederland is het Nederlands. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Nederland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Niet van toepassing

Vaccinatie

Voor Nederland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Nederland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Nederland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs.

Reisadvies

Niet van toepassing

Kraanwater

Het kraanwater in Nederland is veilig te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel De Hallen

Hotel De Hallen


9.3

4 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel De Hallen
Strandhotel Golfzang

Strandhotel Golfzang


9.2

598 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Strandhotel Golfzang
XO Hotels Park West

XO Hotels Park West


9.0

36 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

XO Hotels Park West

Foto's en Video

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Bekijk ook