Vakantie Noord-Holland

In de provincie Noord-Holland vind je Amsterdam, de hoofdstad van Nederland. Andere grote plaatsen zijn Haarlem, Alkmaar en Hoorn. De regio is vooral bekend vanwege de vele dijken en het polderlandschap. Veel bezienswaardigheden hebben dan ook te maken met water. Veel mensen boeken een vakantie Noord-Holland voor een stedentrip of om even te genieten van de rust. De duinen en het strand zijn vooral in de zomer populaire recreatieplekken. Er is echter elk jaargetijde genoeg te doen. Een fietstocht langs de bollenvelden in het voorjaar, zonnen op het strand in de zomer of een mooie wandeling in de herfst en winter, het kan er allemaal.

Vakanties in Noord-Holland (2)

Plaatsen in Noord-Holland

Populaire plaatsen in Noord-Holland

Omgeving

Het grootste gedeelte van de provincie Noord-Holland lag in het verleden onder water en is dus drooggelegd. Bekende polders zijn de Beemster en Schermer. Er zijn echter nog veel meer interessante plekken waar je tijdens de vakantie Noord-Holland naartoe kunt. Vanaf Den Helder vaar je met de veerdienst zo naar waddeneiland Texel, of bezoek het duingebied bij Schoorl. Hier vind je zelfs het hoogste punt in de duinen van Nederland. De wandelroutes voeren je er langs heuvelachtige paden en mooie stranden. Andere mooie natuurgebieden zijn Zuid-Kennemerland en Spaarnwoude. Veel dorpjes die je passeert hebben een karakteristiek uiterlijk.

Noord-Holland en cultuur

Veel dorpjes in Noord-Holland hebben een ambachtelijk verleden. Bezoek de kaasfabriek in de Beemster, eet een visje in Volendam of bezoek de kaasmarkt van Edam. Op het eiland Marken vind je karakteristieke huisjes en de bekende vuurtoren. De grachten van Amsterdam zijn wereldwijd beroemd, net als het tolerante drugsbeleid waarvoor veel mensen een vakantie Noord-Holland boeken. Andere bekende cultuur in de provincie zie je terug in de Stelling van Amsterdam, de Westfriese Omringdijk en de sluizen van IJmuiden. Of het nou om culinaire mogelijkheden, gebouwen, landschappen of amusement draait, in Noord-Holland vind je het allemaal.

Bezienswaardigheden in Noord-Holland

De meest bekende bezienswaardigheden vind je in de hoofdstad. Een wandeling langs de Amsterdamse grachten, een bezoek aan een van de musea en een middagje winkelen zijn verplichte kost voor wie een vakantie Noord-Holland boekt. Op de Zaanse Schans ga je terug in de tijd en kun je onder meer een verfmolen, klompenmakerij en een scheepswerf bekijken. Een ander stukje cultureel erfgoed is het Zuiderzeemuseum, waar je veel over de oude visserij te weten komt. Dat kan ook in Volendam. Terwijl je uitkijkt over het water loop je langs oude vissershuisjes, ook zijn er enkele musea.

Taal

De officiële taal in Nederland is het Nederlands. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Nederland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Niet van toepassing

Vaccinatie

Voor Nederland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Nederland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Nederland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs.

Reisadvies

Niet van toepassing

Kraanwater

Het kraanwater in Nederland is veilig te drinken.

De temperatuur in Noord-Holland

Best beoordeelde vakanties

Hotel en appartementen Zuiderduin


8.5

1954 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel en appartementen Zuiderduin

NH Hotel Zandvoort


7.3

267 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

NH Hotel Zandvoort

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Noord-Holland

NH Hotel Zandvoort

€ 231p.p.

Vertrek 05-04-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

267 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

NH Hotel Zandvoort

Hotel en appartementen Zuiderduin

€ 200p.p.

Vertrek 07-04-2019
3 dagen
Logies

1954 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel en appartementen Zuiderduin

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook