Vakantie Waddeneilanden

Een vakantie Waddeneilanden: dat betekent ontspanning en genieten van de natuur. Nederland telt vijf Waddeneilanden die worden bewoond door ongeveer 24.000 eilanders, verspreid over zeventien gemoedelijke dorpen. Texel en Terschelling hebben naast strand en natuur het grootste recreatieve aanbod, zeker voor het nachtleven. Ameland, Vlieland en Schiermonnikoog bogen vooral op ongerepte natuur, waarbij de laatste twee bovendien autoluw zijn: alleen de eilanders mogen er autorijden. Op de veerboot naar de Waddeneilanden is het altijd druk en dat is geen wonder: de eilanden geven je een heerlijk vakantiegevoel en bieden een milder klimaat en meer zonuren dan de rest van Nederland.

Vakanties in Waddeneilanden (3)

Plaatsen in Waddeneilanden

Populaire plaatsen in Waddeneilanden

Omgeving

De Waddeneilanden liggen ten noorden van de provincies Noord-Holland, Friesland en Groningen en zijn met veerboten – sommige ook per snelboot (Vlieland en Terschelling) - te bereiken vanaf Den Helder (Texel), Harlingen (Vlieland en Terschelling), Holwerd (Ameland) en Lauwersoog (Schiermonnikoog). Vakantie Waddeneilanden betekent je vakantie doorbrengen in een door UNESCO als Wereldnatuurerfgoed erkend gebied. De natuur is dan ook het kapitaal van de Waddeneilanden én de reden dat mensen er graag hun vakantie doorbrengen. Het is een uniek landschap dat iedere dag meerdere keren van gezicht verandert door eb en vloed en andere natuurkrachten. Miljoenen trekvogels vinden hier jaarlijks hun rustpunt onderweg.

Waddeneilanden en cultuur

Dankzij hun typische eilandkarakter hebben de Waddeneilanden een heel eigen cultuuraanbod, waaronder veel festivals. Het jaarlijkse theaterfestival Oerol (juni) op Terschelling is een van de bekendste. Op Ameland is elke november de (moderne) kunstmaand, op Schiermonnikoog een muziek- en zangfestival en op Texel de Lange Juni cultuurmaand. Op Vlieland trekt Here Comes de Summer altijd veel bezoekers in mei. Voor het uitgaanspubliek bieden Texel en Terschelling vertier tot in de late uurtjes tijdens een vakantie Waddeneilanden. De vele accommodaties (hotels, B&B’s en campings) maken het culturele aanbod samen met de karakteristieke restaurants compleet.

Bezienswaardigheden in Waddeneilanden

Juttersmusea, een luchtvaart- en oorlogsmuseum, oude vestingen, eeuwenoude kerkjes en historische huizen laten je het woelige verleden van de eilanden proeven. Bezoek ook sfeervolle dorpen als Den Burg en Oosterend op Texel of het eenvoudige Hollum op Ameland. Het lijkt alsof de tijd hier langzamer verstrijkt. Ook de vuurtoren beklimmen of bekijken hoort onlosmakelijk bij een vakantie Waddeneilanden. Wil je meer ervaren van de unieke waddennatuur, dan kun je in natuurcentrum Ecomare (Texel) gemakkelijk een hele dag doorbrengen. De natuur zelf is op elk van de Waddeneilanden de ultieme bezienswaardigheid, met de Vliehors, het Oerd en het hele eiland Schiermonnikoog als uitschieters.

Taal

De officiële taal in Nederland is het Nederlands. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Nederland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Niet van toepassing

Vaccinatie

Voor Nederland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Nederland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Nederland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs.

Reisadvies

Niet van toepassing

Kraanwater

Het kraanwater in Nederland is veilig te drinken.

De temperatuur in Waddeneilanden

Best beoordeelde vakanties

Grand Hotel Opduin


8.5

389 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Grand Hotel Opduin

Vakantiepark De Krim


8.2

430 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Vakantiepark De Krim

Hotel De Pelikaan


7.9

234 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel De Pelikaan

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Waddeneilanden

Hotel De Pelikaan

€ 84p.p.

Vertrek 23-11-2018
3 dagen
Logies & ontbijt

234 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel De Pelikaan

Vakantiepark De Krim

€ 292p.p.

Vertrek 23-11-2018
4 dagen
Logies

430 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Vakantiepark De Krim

Grand Hotel Opduin

€ 162p.p.

Vertrek 08-03-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

389 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Grand Hotel Opduin

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook