Vakantie Polen

Polen is een land dat in het midden van Europa gelegen is. De rijke geschiedenis, het gevarieerde landschap en de Westerse ontwikkeling hebben er aan bijgedragen dat steeds meer mensen een vakantie Polen boeken. Het land werd aan het einde van de tiende eeuw van onze jaartelling gevormd. In de Tweede Wereldoorlog werd het land zo zwaar getroffen dat meer dan een vijfde van de bevolking omkwam. Door de ligging heerst er een gemengd klimaat met warme zomers en natte en koude winters. De bevolking is overwegend katholiek en ruim de helft gaat nog elke week naar de kerk. Polen staat vol met historische bouwwerken en interessante musea.

Vakanties in Polen (12)

Regio's in Polen

Populaire regio's in Polen

Vakantie Oostzee

Kies uit 12 accommodaties.

Bekijk deze regio (12)
Vakantie Oostzee

Vakantie Malopolski

Kies uit accommodaties.

Bekijk deze regio ()
Vakantie Malopolski

Omgeving

Het landschap in Polen is erg kleurrijk. In het Tatragebergte vind je de Rysy, dat met een kleine 2.500 meter het hoogste punt van het land is. Tijdens de donkere maanden boeken veel mensen een vakantie Polen voor de wintersport. Het woud van Bialowieza is te vinden in het uiterste oosten van Polen. In dit mooie natuurgebied komen ruim duizend plantsoorten voor en leven er lynxen, wolven en elanden. Vlakbij Krakau vind je de zoutmijn van Wieliczka die je kunt bezoeken. Bialystok is een bijzondere stad in het noordoosten van Polen en bekend om zijn Russische invloeden.

Polen en cultuur

Het culturele karakter van Polen is ontstaan doordat er meerdere Europese culturen samengevloeid zijn in het verleden. Dat zie je vooral terug in de kunstwerken. Het land is van oorsprong een plek waar kunstenaars graag naartoe trekken. Vooral de Poolse literatuur is wereldwijd beroemd, evenals enkele componisten, zoals Chopin. Ook in de architectuur zie je terug dat Polen door veel andere culturen is beïnvloed. Tegenwoordig zie je er ook steeds meer moderne gebouwen. Het is tijdens de vakantie Polen ook aan te raden een keer van de traditionele keuken te proeven. Daar worden vooral veel vlees, groenten en kruiden in gebruikt.

Bezienswaardigheden in Polen

De bekendste bezienswaardigheden kom je tijdens de vakantie Polen vooral tegen in Krakau en Warschau. Zo zie je in laatstgenoemde het Koninklijk Paleis, de Johanneskathedraal en het Slotplein. In Krakau zijn de Raadhuistoren, Mariakerk en de Grafheuvels de belangrijkste monumenten. Toch staan deze in de schaduw van de Sint-Andreaskerk. Wie geïnteresseerd is kan een bezoek aan het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau brengen. Ook de kerken van Malopolska en Swidnica zijn aan te raden. De oude stad van Zamosc staat op de Werelderfgoedlijst. Je vindt er oude gebouwen zoals het Stadhuis en de Kathedraal.

Taal

De officiële taal in Polen is het Pools. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Polen heeft als betaalmiddel de Zloty. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Polen heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Polen zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Polen is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Polen bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/polen/

Kraanwater

In Polen wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Grand Lubicz-Uzdrowisko Ustka


9.8

18 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Grand Lubicz-Uzdrowisko Ustka

Hotel Senator


4

9 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Senator

Hotel Aquarius Spa


9.9

3 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Aquarius Spa

Foto's en Video

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Last minutes naar Polen

Diva SPA

€ 426p.p.

Vertrek 13-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

4 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Diva SPA

Grand Lubicz-Uzdrowisko Ustka

€ 526p.p.

Vertrek 20-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

18 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Grand Lubicz-Uzdrowisko Ustka

Marena Wellness & SPA

€ 336p.p.

Vertrek 03-08-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

Marena Wellness & SPA

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook