Vakantie Slovenië

Slovenië is gelegen in het midden van Europa en staat bekend om zijn mooie landschap. Zo vind je er veel bossen en bergen. Het grondgebied behoorde lang toe aan Oostenrijk en na enige herverdelingen duurde het tot 1991 eer het land onafhankelijk werd. Tegenwoordig boeken veel mensen een vakantie Slovenië om een rondreis te maken langs de bijzondere natuurverschijnselen te maken en een stukje cultuur op te snuiven. Dat kan vooral in de hoofdstad Ljubljana, waar je een prettige mix van oude en nieuwe gebouwen vindt. Ook de musea, winkelstraten en uitgaansgelegenheden zijn trekpleisters.

Vakanties in Slovenië (7)

Regio's in Slovenië

Populaire regio's in Slovenië

Omgeving

Het landschap wordt in het noorden vooral gedomineerd door de Alpen. In het Triglav Nationaal Park ontspringen diverse rivieren en staat de gelijknamige hoogste berg van het land, met een top van ruim 2800 meter. Het oosten is een stuk vlakker, terwijl het zuiden weer bergachtiger wordt. In het zuidwesten vind je bekende druipsteengrotten, zoals die van Škocjan en Postojna. Iets hoger gelegen liggen het Meer van Bled en het Meer van Bohinj. Dit zijn populaire recreatiegebieden waar ook in de winter genoeg te doen is. Zo kun je er tijdens de vakantie Slovenië ook skiën.

Slovenië en cultuur

De Slovenen houden sterk vast aan tradities en hebben een sterke band met de natuur. In hun vrije tijd maken de mensen dan ook graag een wandeling of binden ze de latten onder om een stukje te skiën. Van oudsher is muziek een belangrijk middel om samen te komen. De volksmuziek en klassieke muziek worden al eeuwenlang overal opgevoerd. Het is aan te raden om tijdens de vakantie Slovenië een voorstelling bij te wonen om de echte Sloveense cultuur van dichtbij te proeven. In grote steden zoals Ljubljana zijn ook veel musea met nationale kunstwerken te vinden.

Bezienswaardigheden in Slovenië

De watervallen, meren en bergen hebben een grote aantrekkingskracht op toeristen. Er is tijdens de vakantie Slovenië echter nog veel meer te zien. Voor een moderne stad zijn er in Ljubljana aardig wat gebouwen en monumenten te vinden. Denk hierbij aan de Romeinse muur, het Oude Plein, de Sint-Nicolaaskathedraal en het kasteel Ljubljanski Grad. In het Museum der Moderne Kunsten en de Nationale Galerie krijg je een mooi beeld van de Sloveense kunstgeschiedenis. Andere plekken die je tijdens de vakantie Slovenië niet mag missen zijn de stoeterij van de beroemde paarden uit Lipica en de bedevaartplaats Ptujska Gora.

Taal

De officiële taal in Slovenië is het Sloveens. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Slovenië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Slovenië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Slovenië zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Slovenië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Slovenië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/slovenie/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Slovenië veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel & Château Lambergh


9.6

6 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel & Château Lambergh

Thermana Park Laško


9

53 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Thermana Park Laško

Bohinj Eco Hotel


8.6

20 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Bohinj Eco Hotel

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Last minutes naar Slovenië

Eco Resort Terme Snovik

€ 306p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies

65 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Eco Resort Terme Snovik

Hotel & Château Lambergh

€ 375p.p.

Vertrek 13-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

6 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel & Château Lambergh

Thermana Park Laško

€ 440p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

53 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Thermana Park Laško

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook