Vakantie Spanje

Spanje is een Zuid-Europees land dat populair is bij vakantiegangers. Zij reizen er vooral naar af vanwege het gunstige klimaat, de prettige sfeer en vele bezienswaardigheden. Van het voor- tot en met het najaar kun je aan de kust in de zon bakken of het water op ter verkoeling. Veel mensen boeken een vakantie Spanje om van de winterzon te genieten. Als het hier druilerig en koud is schijnt vooral in het zuiden van Spanje de zon nog volop. Door de lange geschiedenis zijn er veel historische gebouwen en opgravingen te zien. Ook voor amusement in de vorm van dierentuinen en attractieparken zit je er goed.

Vakanties in Spanje (70)

Regio's in Spanje

Populaire regio's in Spanje

Vakantie Costa Blanca

Kies uit 16 accommodaties.

Bekijk deze regio (16)
Vakantie Costa Blanca

Vakantie Costa del Sol

Kies uit accommodaties.

Bekijk deze regio ()
Vakantie Costa del Sol

Vakantie Costa Brava

Kies uit 35 accommodaties.

Bekijk deze regio (35)
Vakantie Costa Brava

Omgeving

Geschiedenisliefhebbers moeten tijdens de vakantie Spanje zeker een bezoekje aan Sevilla brengen. De uitstraling van deze stad is middeleeuws en laat je terug verlangen naar oude tijden. Andere steden met een historisch karakter zijn Girona en Segovia. Voor het complete plaatje kun je het beste naar Barcelona. Hier vind je niet alleen strand, musea en oude bouwwerken, het is tevens de stad van een van de grootste voetbalclubs van de wereld. Een wedstrijd bijwonen van FC Barcelona is dan ook zeker aan te raden. In Madrid zullen museumliefhebbers aan hun trekken komen terwijl het Guggenheim Museum als uithangbord van Bilbao fungeert.

Spanje en cultuur

Houd er tijdens het winkelen in Spanje rekening mee dat er 's middags een siësta gehouden wordt. De warenhuizen bevinden zich in grote steden zoals Madrid en Málaga terwijl de dorpse gezelligheid goed naar voren komt op de kleine markten. Hier worden voedselproducten, kunstobjecten en nog veel meer snuisterijen verhandeld. Spanjaarden houden van uitgaan en dat zie je overal terug. Van massale discotheken in badplaatsen zoals Salou en Blanes tot dorpskroegjes in de kleinere plaatsen, je vindt het er allemaal. Ook voor theater- of dansvoorstelling zit je tijdens de vakantie Spanje goed.

Eten en drinken in Spanje

De Spaanse keuken is er een om je vingers bij af te likken. Wereldberoemd zijn de tapas, kleine hapjes met verschillende ingrediënten. Deze worden in allerlei vormen en maten gepresenteerd. In Bilbao hebben ze hun eigen variant: de pintxos. Dit zijn tapas die aan een spies worden geregen. Andere landelijke lekkernijen zijn paella en tortilla. De toetjes zijn er zoet en bestaan vaak uit fruit. Bij de maaltijd wordt bijna altijd wijn gedronken. Het toerisme heeft ervoor gezorgd dat je tijdens de vakantie Spanje overal terecht kunt voor een internationaler gerecht, zoals pizza of hamburger.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel Best San Diego


9.6

30 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Best San Diego

PortAventura Hotel El Paso


9.5

83 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

PortAventura Hotel El Paso

Hotel Estival Centurion Playa


9.5

55 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Estival Centurion Playa

Foto's en Video

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Last minutes naar Spanje

Hotel Blaucel

€ 347p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

78 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Blaucel

Hotel Estival Centurion Playa

€ 554p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

55 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Estival Centurion Playa

Hotel Benikaktus

€ 306p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

147 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Benikaktus

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Bekijk ook